Vitaminer er kliché, alle snakker om det og alle prøver, at føle sig sunde ved at dække sit vitamin behov. For hvis du er en af dem som har kedeligt, fedtet eller tørt hår er det nok fordi at du ikke får nok vitaminer til håret! Så ja, du kan sagtens slippe af med kedeligt hår, men du må måske kæmpe lidt for det.

Hvilke vitaminer får håret til at skinne?

Dit hår skal vokse og se sundt ud. Vejen dertil er ikke nem hvis dit hår pt., ikke er på toppen. Og hvis det længe har været sådan, har du med sikkerhed prøvet alle mulige hår kurer, har du ikke? De virker nogle gange, men det er forskelligt og kommer an på din hår type, fordi ja, de giver også dit hår vitaminer dog ikke på denne rette måde. Den rigtig måde at optage vitaminer til håret er altså ved at få dem igennem munden. Her skal vi nødvendigvis ikke ud i at du skal købe vitaminer mv., du kan nøjes med meget andet, fx frugt til at få C-vitamin.

Du kan få en god og stærk hovedbund ved at få rigeligt med A-vitaminer. A-vitaminer forebygger dit hårs hovedbund og kilden dertil er altså kød, broccoli, æg, gulerødder og lignende.

Du kan få det glansfulde hår, som alle håber at få, ved at spise fuldkornsprodukter og mælkeprodukter, men pas på disse vitaminer kan man godt få for mange af, og så har det en negativ effekt på håret. Alt skal være relativt og varieret.

C-vitaminer er som nævnt tidligere super godt vitamin til dit hår. Det er jo også godt for din hud, så man kan sagtens sige at C-vitaminer er vidunder kuren til alt. Dette er nogle vitaminer som du kan få via frugt, herunder specielt de sure frugter, men du finder også mange C-vitaminer i kartofler og grøntsager!

Hvis du finder det uoverskueligt med alt det som du skal spise kan du altid blot købe din vitaminer til håret, ved at klikke her for at besøge helsebixen.dk, der sælger mange produkter såsom vitaminer.