Det kan have store konsekvenser hvis dine tagrender på enten er monteret forkert, har utætheder eller ikke vedligeholdes. Det kan både medføre vandskader på husets facade, frostsprængninger, råd i træværk, eller fugtskader i husets fundament.

I denne artikel finder du de mest almindelige problemer der kan være med dine tagrender.

Placering

Hvis tagrenden er placeret for langt fra eller under taghældningen, kan vandet ikke ramme ned i renden. Det kan derfor ende med at vandet i stedet løber ned af husets facade.

Størrelse

Hvis dimensionen på tagrenden er for lille kan renden ikke rumme alt det vand som taget tager imod. Dermed kan vandet løbe over rendens kanter.

Hældning

Det er vigtigt at tagrenderne har den rigtige hældning således vandet bliver ledt ned i nedløbsrøret. Ellers kan der opstå det der hedder bagfald hvilket kan skade tagrenderne og gøre dem utætte.

Utætheder

Hvordan forebygger man problemer med sine tagrenderDu bør tjekke dine tagrender mindst en gang om året for utætheder og huller. Hvis du finder mindre skader på dine tagrender, bør du reparere dem med det samme. Du kan finde materialer til dette i de fleste byggemarkeder, eller få en professionel til at gøre det for dig.

Når du er i gang med at tjekke dine tagrender, kan du med fordel kaste et blik på taget samtidig. Måske trænger det til en algebehandling så hverken mos og alger risikerer at trække vand ned i taget, så der til vinter opstår frostskader.

Tømning

Du bør rense dine tagrender mindst en gang hvert år. Det kan dog være besværligt at gøre og mange får en professionel til at gøre det for dem. Du kan nemt finde frem til et firma i dit lokalområde der yder denne service ved for eksempel at google “Tagrensning i Hørsholm” og finde frem til et firma som det her: Rensning af tagrender i Hørsholm

Afløbsbrønd

Der hvor nedløbsrøret møder afløbsbrønden bør der ikke være for stor afstand mellem de to afløb. Du bør være helt sikker på at vandet bliver ledt ned i brønden. Desuden bør der heller ikke ligge skidt og blade ved afløbet.

Udskiftning af dine tagrender

Hvis du har mange problemer med dine tagrender er det vigtigt at du sørger for at få dem repareret eller skiftet ud. Hvis du overvejer at skifte dine tagrender ud, bør du sætte dig ind i de mange forskellige typer der findes. Dette kan du læse mere om via linket her: http://www.idenyt.dk/huset/tagrendernedlobsror/fire-typer-af-tagrender/