Forelskelse kan ramme pludseligt eller komme snigende. Den kommer ofte uden varsel og når vi mindst venter det. Nogen bliver forelskede hele tiden, mens andre sjældent får de magiske sommerfugle i maven. Men hvorfor forelsker vi os egentligt? Hvor kommer den der lille kærlighedsspire fra?

Den (knapt så) romantiske årsag

Den virkelige årsag til forelskelse er ikke så romantisk, men den giver god mening. En af menneskets primære drivkræfter er evnen til at udvikle os.

Sidder vi fast på vores arbejde, uden at udrette noget eller blive bedre til det vi laver, så begynder vi at kede os og arbejdet bliver trivielt. Det samme gør sig gældende i livet. Fra gammel tid har hjernen derfor fundet ud af, at vi udvikler os bedst i grupper (eller ved at have en partner). Og derfor leder vi instinktivt efter en af dele livet med. En der ”så at sige” kan sætte skub i vores udvikling. Langt de fleste mennesker tiltrækkes af en person der støtter og er der for en. Det giver nemlig de bedste betingelser for at udvikle sig.

Det var ikke en særlig romantisk forklaring, så hvis du var på udkig efter noget mere romantisk, så anbefaler vi dig i stedet at besøge romantikeren.dk

Hvornår forelsker vi os?

Hvorfor bliver man forelsket?

Hvorfor bliver man forelsket?

Vi hører ofte udtrykket; ”kærlighed ved første blik”, men det er faktisk sjældent tilfældet. Det er nemlig kun hver tredje par der bliver forelskede lige når de møder hinanden. Resten bliver først forelskede efter noget tid. Og det hænger rigtig godt sammen med årsagen til, at vi bliver forelskede. For helt logisk set, så er der en større chance for, at vi bliver sammen med vores nye partner, hvis vi i forvejen kender personen godt. Alligevel sker kærlighed ved første blik også og forskning viser, at det især sker i situationer, hvor vi føler os sårbare eller er ekstra åbne for nye indtryk. Det kan være når vi starter på et nyt arbejde eller når vi føler os lidt på udebane, når vi er ude og rejse. Vi tiltrækkes dermed af en stærkt kraft hos modparten – snarere end vores ældgamle urinstinkt.

Hvordan øger vi vores chance for, at andre bliver forelsket i os?

Studier viser, at hvis du ikke er så attraktiv, så er chancen for at andre forelsker sig i dig, ikke særlig stor. Omvendt hjælper det heller ikke synderligt at være meget attraktiv. Hvis du skal tiltrække en person, så skal du helt grundlæggende besidde to karaktertræk. Du skal være venlig og have intelligens.

Det handler derfor mindre om det udvendige og mere om det indvendige – det der gør os til den vi er. Finder vi en god og venlig partner der vil os det bedste, så øger det naturligt også chancen for, at vi bliver sammen længe.

Forelskelse sker instinktivt

Du havde måske håbet, at der var en romantisk forklaring på forelskelse, men sandheden er bare den, at vi forelsker os helt instinktivt. I langt de fleste tilfælde, så tiltrækkes vi af dem, der kan opfylde vores helt grundlæggende behov og det er nok også den mest ”sunde” måde at forelske sig på. I hvert fald hvis man har planer om at blive længe sammen.