Der findes rigtig mange ting, som vi skal være opmærksomme på. Man skal være medlem af fagforeninger, have forsikringer og en masse andre ting, som man ikke altid tænker over. Én af de ting er, at man bør være medlem af en A-kasse i tilfælde af man bliver arbejdsløs på et tidspunkt.

Men det kan være svært at finde den helt rigtige A-kasse, der passer til dine behov. Hvis du snart er færdiguddannet, kan det være en god idé at blive medlem af en A-kasse. Tjekakasse giver dig rig mulighed for at sammenligne A-kasser og finde den, der passer til dine behov.

Hvis du gerne vil læse mere om, hvordan du finder den bedste A-kasse, hvis du snart er nyuddannet, så læs med her. 

Hvad er en A-kasse? 

Inden du begynder at bestille et medlemskab i en A-kasse, er det en god idé, hvis du sætter dig ind i, hvad det egentlig er. Alle mennesker har brug for en A-kasse, men det er ikke altid man lige tænker over det i hverdagen, og særligt ikke, når man er studerende.

En A-kasse, som står for arbejdsløshedskasse, er en organisation, der tilbyder en form for forsikring mod arbejdsløshed.

En A-kasse sørger for, at du kan sikre dig selv en fornuftig indtægt, hvis du uheldigvis skulle gå hen og blive arbejdsløs. Derfor er en A-kasse noget, som alle mennesker kan have gavn af at være medlem af. 

Hvorfor har du brug for en A-kasse som nyuddannet? 

Selvom en A-kasse beskytter dig mod at miste en masse penge, hvis du skulle gå hen og blive arbejdsløs, kan du altså stadig være medlem – også selvom du er studerende.

En fordel ved at blive medlem som studerende er, at det ofte er gratis hele din studietid. Grunden til at du bør være medlem, når du er studerende er, at du kan sikre dig selv, hvis du ikke får et job med det samme som færdiguddannet.

Med andre ord, hvis du har været medlem af A-kassen i løbet af din studietid, har du altså mulighed for at få dagpenge med det samme, når du er færdiguddannet.

Derfor har du med god grund brug for en A-kasse, når du er nyuddannet. Hvis du skal sikre dig dagpenge, når du er færdiguddannet, skal du huske at være medlem af A-kasse i minimum ét år, inden du er færdig på studiet.

Når du er færdiguddannet, og ikke har fået et job, skal du udfylde en ledighedserklæring, hvilket også er en ansøgning om dagpenge. 

Sådan finder du en A-kasse

Der findes rigtig mange forskellige A-kasser i Danmark, og det kan være svært at finde rundt i. Hvis du er studerende og gerne vil have et medlemskab i en A-kasse, kan det være en god idé at undersøge, om der er en A-kasse tilkoblet dit studieområde.

Hvis dette ikke er tilfældet, kan du bruge sider som Tjekakasse.dk, hvor du kan danne overblik og sammenligne forskellige A-kasser, så du finder den der passer til dine behov som studerende.