De fleste oplever på et eller andet tidspunkt i deres liv at skulle ud på det store datingmarked. For mange er det en grænseoverskridende og usikker vej, de bevæger sig ned af, og nogle holder sig måske helt væk af frygt for akavede øjeblikke eller samtaler uden indhold. Men sådan behøver det ikke at være. Med de helt rigtige fif og gode idéer kan du få succes med dating.

Selvom du måske føler dig idéforladt, når det er din tur til at komme med en plan for den kommende date, er der altså et hav af ting, man kan kaste sig ud i på en date. Er du ikke en af de kreative sjæle, der bare uden videre hiver plan efter plan op af lommen, er der heldigvis hjælp at hente.

Overvejelser inden første date

Måske har du været på utallige første dates og derfor langsomt er ved at løbe tør for idéer, eller også er det første gang, du begiver dig ud på datingmarkedet. Hvad end der er tilfældet for dig, kan det være en udfordring at skulle finde på noget at lave. Der er dog utallige forskellige aktiviteter til første date, som kan være med til at imponere din date og sikre jer en god oplevelse.

Det vigtigste er at finde ud af, hvad både du og din date interesserer jer for og godt kan lide at lave. Det kan være alfa og omega for, hvor godt daten tager sig ud. Er du for eksempel helt vild med fodbold, kan den perfekte date for dig være en tur på stadion, men for din partner er det måske skrækscenariet. Det er altså vigtigt at finde et fælles grundlag for daten, som I begge kan forholde jer til. Desuden ligger en fælles interesse altid solid grund for en god samtale.

Der er også flere faktorer, der spiller ind. Det kan være vigtigt at vurdere, hvorvidt du selv eller din date er meget åbne mennesker, der er klar på en udfordring, eller om et mere nede-på-jorden møde vil være bedst for jer. For nogle kan det være meget grænseoverskridende at skulle kastes ud i nye ting på en første date, der i forvejen kan virke nervepirrende. Så snak med din date og find et fælles fodfæste i forhold til forventningerne til jeres stævnemøde.

Guide til en god date

En første date kan ofte virke akavet og en smule nervepirrende. Man er i et to-mands selskab med blot én anden person og gør alt for ikke at virke mærkelig eller sige noget dumt. Derfor kan omgivelser og omstændighederne for daten ofte spille en stor rolle for, hvordan scenariet tager sig ud. Måske er I begge meget stille og rolige personer, der foretrækker en god kop kaffe og en slentretur i en park, eller også er I til fart og spænding og springer ud i de vildeste forlystelser i Tivoli.

Der findes utallige forskellige aktiviteter til første date, det er blot om at finde ud af, hvad der er det helt rigtige for jer. Frygter du akavet stilhed eller tomme samtaler, kan det være en god idé at vælge en aktivitet, der giver noget at tale om. Det behøver ikke nødvendigvis indebære vilde aktiviteter, men det er oplagt at inddrage hobbies og interesser, som I har tilfælles.