Hvornår er det efterårsferie? Vil du gerne vide hvornår det er efterårsferie, så skal du få svaret her. Det er for de fleste efterårsferie i uge 42, men det er ofte for skoleelever eller studerende.

Hvornår er det efterårsferie i år? Du kan finde de præcise datoer lige her.

Det arbejdende folk har ikke altid efterårsferie. Det kan enten være fordi at de har brugt deres ferie allerede eller at de vil gemme den til senere. Man behøver jo ikke at holde ferie i uge 42. Der er dog nok mange “voksne” der vælger at gøre det alligevel, da deres børn har fri i denne uge.

Hvorfor holder vi efterårsferie?

Måske ved du at efterårsferien og kaldes for kartoffelferien. Det er ikke noget der giver ret meget mening i dag, men det stammer fra en tid, hvor børnene var nødt til at hjælpe til med at få kartoffelhøsten i hus.

Der var således ikke ret meget ferie over det i 1800 tallet, hvor både børn og voksne måtte slide i det uden de store hjælpemidler for at få høsten i hus. Og det var tit både koldt og vådt.

Kartofler skal op ad jorden på det helt rigtige tidspunkt, og dengang var det helt i orden at hive børn ud af skolen når høsten skulle i hus. Det gav dog lærerne på landet store udfordringer med undervisningen når der var så få børn i en længere periode, at det blev fastlagt at kartoffelferien skulle afholdes i uge 42.

Og det hænger altså ved i dag. Læs mere om historien bag kartoffelferien her.

Hvad skal du lave i efterårsferien?

Jeg arbejder som regel i efterårsferien, men på trods af det, så er ugen alligevel altid special, da det er ret nemt at mærke at alt ikke er som det plejer. Der er ikke så meget fart på som normalt. Så det giver altid en eller anden form fra afslappende atmosfære i uge 42 uanset om jeg holder fri eller ej.

Hvordan har du det med efterårsferien? Holder du fri, tager du på ferie eller nyder du ugen med din familie? Skriv gerne en kommentar hvis du har lyst til at fortælle om din efterårsferie.