Hvad er akustik? Du har sikkert prøvet at stå i et helt tomt rum i din bolig og mærket hvor dårlig lyden er når der intet er i rummet. Det giver en dårlig rumklag eller akustik. Dårlig akustik er når efterklangstiden er lang. Altså hvor længe en lyd er om at dø ud efter den er slynget ud i rummet i boligen.

Du har nok også oplevet at det ændrer sig til det bedre, lige så snart du begynder at flytte ting ind i rummet. Alle ting hjælper i princippet, men ting som ikke har hårde eller flader er bedst til at sikre en kort efterklangstid og dermed god akustik.

Hvad er god akustik?

God akustik når lydes efterklangstid er meget kort, så lyden dør hurtigt ud og ikke slynges frem og tilbage og giver ekko. Når du sidder i din stue og spiser middagen med hele familien er det f.eks. rart at lydes ikke slynges frem og tilbage og danner ekko. Alt lige fra møbler, tæpper, puder, gardiner, billeder på væggene og øvrige ting i hjemmet hjælper til at give god akustik. Især hvis der ikke er store glatte og hårde flader i rummet – hverken på gulvet, væggene eller i loftet.

Hvis du vil gøre noget ekstra for at opnå super god akustik i et rum i hjemmet, så kan du overveje et akustikloft. Akustikplader har nemlig ikke en glat overflade og kan derfor bedre absorbere lyden. Mange institutioner og virksomheder har akustikloft sat op for at opnå den bedste lyd i lokalerne, hvor der ofte er mange mennesker samlet på én gang. Uanset om du ønsker bedre lyd i stuen hjemme i privaten eller i et kontorlokale eller lignende på din virksomhed, kan et godt akustikloft være en god løsning.