At købe ny seng er en stor beslutning. Det er nemlig en større udgift. Det er også et møbel, der har stor betydning for dit velbefindende. Derfor er det et valg, du bør overveje grundigt.

Der er flere faktorer, der påvirker dit valg. Du bør overveje dem alle grundigt, så du ender med den helt rigtige seng. Hvis du vælger forkert, er det rigtigt ærgerligt.

Hvem skal bruge sengen?

Overvej først og fremmest, hvem sengen er til. Er den til dig selv eller til gæsteværelset? Skal der sove en eller to personer i den? De spørgsmål er vigtige at overveje, fordi de har betydning for, hvilken seng du skal vælge.

Er sengen til dig selv, skal du bare tænke på, hvad du godt kan lide. Hvor meget plads, du gerne vil have, og hvor blød eller hård sengen skal være. Vil du gerne have lidt plads til at vende dig om natten, men har du ikke meget plads i soveværelset? Så kan du overveje en ¾ seng. Så får du god plads, men skal ikke have en dobbeltseng stående.

Er sengen til gæsteværelset, bør du vælge en, der er nogenlunde at ligge i for de fleste. Nogle foretrækker en blød seng, andre foretrækker en gård seng. Til gæsterne er det derfor godt at have en middelhård seng. Det gør måske ikke nogen helt tilfreds, men der er heller ikke nogen, der sover virkelig dårligt.

Hvilken type seng skal det være?

Du skal også overveje, hvilken type sengen skal være. Der findes senge med boxmadrasser, kontinentalsenge og elevationssenge. Det er en god idé at overveje, hvilken type seng der vil være bedst til formålet.

En seng med en boxmadras er en enkel seng. De ligger i den billigere ende, da de ikke har mange dikkedarer og smarte funktioner. En kontinentalseng har mange lag og er meget behagelig at ligge i. En elevationsseng kan eleveres og altså hæve hoved- eller fodenden eller begge dele.

Du bør overveje, hvem der skal bruge sengen, og hvad dit budget er. Er budgettet lille, kan du vælge en seng med boxmadras. Har du en drøm om stor komfort, kan du vælge en kontinentalseng. Er sengen til en person med skavanker, kan en elevationsseng være en god idé.

Valg af madras

Også valget af selve madrassen er værd at overveje. Der findes mange forskellige typer madrasser. Du vil blive glad for at have overvejet grundigt, hvilken madras du skal vælge.

Du kan vælge en tilfældig madras, hvis du ikke har nogle bestemte ønsker eller krav. Men har du fx allergi, kan det være godt at finde en allergivenlig madras. Har du det ofte varmt om natten, kan du vælge en kølende madras. Har du problemer med ryggen, er det godt med en madras, der støtter rigtigt. Du kan overveje en madras i et tempurmateriale, der former sig efter kroppen.

Find også en topmadras og en rullemadras. Begge passer på din seng og får den til at holde længere. De gør det også nemmere at holde sengen ren og hygiejnisk.