Der er rigtig mange, der snakker om, hvad forskellen på en original blækpatron og en kompatibel blækpatron egentlig er – og det gælder især, når det kommer til prisen. For hvad er billigst af de to forskellige typer blækpatroner, og på hvilke parametre adskiller de sig ellers fra hinanden? Der er ingen tvivl om, at printerblæk er utroligt dyrt, og faktisk er der mange, der mener, at det er den absolut dyreste væske på markedet. Det skyldes de materialer, man anvender til at lave printerblæk. Derfor ønsker de fleste at blive klogere på, hvordan man kan spare mest muligt ved enten at købe originale eller kompatible blækpatroner. Det kan du blive meget klogere på her i artiklen.

Originale blækpatroner er dyrere end kompatible patroner

Der er mange, der mener, at originale blækpatroner er for dyre, og at de desuden løber tør for blæk på meget kort tid. Det er da også ganske rigtigt, at originale blækpatroner er dyrere sammenlignet med kompatible patroner. Endvidere er det helt korrekt, at der tilmed er mindre blæk i disse patroner, end der var for bare nogle år siden. Dette er uden tvivl for at få dig som forbruger til at købe mange flere patroner til din printer. Derfor kan du i dag købe XL-blækpatroner, der har den samme størrelse som en helt almindelig standard blækpatron.

De dyre patroner betyder billigere printere

Det er netop de høje priser på de originale blækpatroner, der gør, at du har mulighed for at købe en printer til 200 kroner, som bare for ti år siden måske kostede 2.500 kroner. Dog bliver denne type printer ofte leveret med nogle startpatroner. Disse har så lille en mængde af blæk i sig, at du vil være nødt til at gå ud at købe nye dyre blækpatroner nærmest med det samme – og pludselig er din billige printer slet ikke så billig igen. Det skal du derfor huske på, hvis du netop har købt en helt ny printer. Du finder et stort udvalg af printere og blækpatroner på printerpatroner.dk.

Det bør du være opmærksom på ved køb af en printer

Når du skal ud at købe en printer, skal du endvidere være opmærksom på, om denne har separate farvepatroner eller ej. Der er nemlig mange producenter, der sælger tri-color farvepatroner, hvor den gule farve, cyan og magenta er samlet i den samme patron. Det betyder, at hele patronen ikke længere fungerer optimalt, hvis blot én af farverne er løbet tør. Netop af denne årsag bør du altid vælge at investere i en printer, der er udstyret med en separat patron for hver enkelt farve.