Tidligere fandtes der grundlæggende kun 1 type lån, hvis man havde brug for penge her og nu – nemlig et forbrugslån i den bank, man i forvejen var kunde i. Det kunne dog godt trække ud, fra lånet blev godkendt, til man stod med pengene i hånden – ikke mindst fordi man som regel rent fysisk skulle møde op i banken for at underskrive lånedokumenterne. Hvis man da i det hele taget kunne få lov til at låne penge.

Samtidig var de daværende forbrugslån også ret ofte rimeligt store. Bankerne havde som regel en nedre lånegrænse, der skulle opfyldes og havde man kun brug for 3.000 kroner her og nu, var det en smule omstændeligt at skulle låne 25.000 kroner. Samtidig var det heller ikke sikkert, man kunne kreditgodkendes til så mange penge. Sådan er det i øvrigt stadig i de traditionelle banker.

I dag er lånemarkedet mere fleksibelt og man kan derfor nøjes med at låne mindre beløb. Det er her SMS-lån kommer ind i billedet.

SMS-lån er det samme som mikrolån

Selve begrebet SMS-lån stammer fra år tilbage, hvor man kunne ansøge om små lån via sin mobiltelefon – over en SMS. Man sendte blot en SMS med de oplysninger, udbyderen havde brug for og kunne så hurtigt få svar på, om det var muligt at låne pengene.

SMS-lån kaldes i dag mere retteligt for mikrolån og det hele foregår online – men ellers princippet er det samme: Man får hurtigt svar på, om man kan låne pengene.

Et mikrolån er et lille lån – ofte med en kort låneperiode

De fleste hurtige SMS-lån er mikrolån, hvor man som låner kun får et lille pengebeløb i hænderne. Fra 50 kroner og opefter. Nogle mikrolån kan dog sagtens være større, men det centrale i et mikrolån er, at man kan nøjes med at låne det beløb, der er brug for.

Det sikrer, at man ikke kommer til at bruge flere penge end nødvendigt og at man hurtigt kan betale pengene tilbage. Låner man kun eksempelvis 500 kroner, er det nemlig heller ingen sag at betale lånebeløbet tilbage indenfor kort tid. Det medfører i øvrigt en besparelse at få gælden ud af verden så hurtigt som muligt.

SMS-lån har nemlig ofte en højere rente end de traditionelle banklån og kan dermed over tid blive meget dyre, hvis man bruger for lang tid på at tilbagebetale beløbet.

Hvad koster et SMS-lån?

Der findes meget få udbydere, der tilbyder gratis SMS-lån. Nogle få har dog et særligt tilbud til nye kunder, der tilbyder 0% i rente og 0 kroner i oprettelse, hvis låntageren betaler pengene tilbage indenfor 30 dage.

De fleste udbydere af SMS-lån, eller mikrolån, har dog ret forskellige priser. Generelt er renterne høje, men da der er tale om kortsigtede lån, behøver det ikke betyde så meget. Det er dog vigtigt, man kigger på sin egen økonomi og er realistisk omkring, hvor hurtigt man kan betale pengene tilbage. Låner man 5000 kroner her og nu, men kan man ikke betale beløbet retur før om flere måneder, kan en kassekredit i ens egen bank måske være en bedre mulighed.

Det er nemt at få et overblik over de hurtige SMS-lån online. Så kan du præsenteret alle udbydere ét sted og kan hurtigt se, hvad de forskellige SMS-lån koster og hvor mange penge man kan låne det pågældende sted.