Hvilken type seng du har stående i soveværelset, er som regel ikke noget, der bliver skænket mange tanker. Sengen skal for de fleste blot opfylde et behov for hvile og naturligvis være god at ligge i en hel nat. Når du skal ud og købe ny seng, støder du dog på flere forskellige begreber – og hvis du troede en seng bare var en seng, tager du fejl.

Der kan nemlig være mange ting at tage stilling til. Lige fra type af madras til opbygning af selve sengen. Et af de begreber du støder på  i din søgen, er ordet kontinentalseng. Med hvad er det egentlig? Det får du svar på her. Har du brug for at vide endnu mere, kan du også finde masser af information om kontinentalsenge på Sleepzone.dk

En kontinentalseng består af 3 lag

Selve ordet kontinentalseng benyttes, fordi sengen står alene i rummet uden yderligere sengeramme – ligesom jordens kontinenter ligger frit i verdenshavene, omgivet af vand.

Opbygningen i en kontinentalseng er helt unik og sengen består af 3 forskellige lag, som tilsammen giver en stabil seng og en god nattesøvn med støtte til kroppen de helt rigtige steder.

Det nederste lag består af en boxmadras, eller 2 afhængig af sengens størrelse. Ovenpå ligger der en springmadras i sengens fulde bredde som skaber ekstra liggekomfort – og på toppen en skummadras, som kan have forskellige egenskaber i forhold til typen af skum. Det mest anvendte er memory foam eller latexskum.

En populær sengetype

Kontinentalsenge er meget populære. Det skyldes helt sikkert det ret minimalistiske og moderne udtryk en kontinentalseng her. Der er imidlertid også tale om en meget solid og stabil sengeopbygning, som kan holde i mange år og til mange strabadser.

Det er mest almindeligt, at en kontinentalseng har påmonteret ben. Så er det er nemt at gøre rent under sengen samtidig med, at der er plads til opbevaring. Du kan desuden vælge at montere en sengegavl i hovedenden, hvis du ønsker et andet udtryk end det skarpe og minimalistiske.

Vælg den rigtige kontinentalseng

Kontinentalsengene fås i flere forskellige størrelser – fra enkeltmandsseng og trekvartseng til dobbeltseng. Der findes desuden senge med ekstra længde til høje personer. Som med alle andre senge, fås kontinentalsenge også med forskellig fasthed i madrassen.

Hvor fast madrassen er har indflydelse på, hvor god støtte rygsøjlen og den øvrige krop får gennem natten, men også sengens holdbarhed. Jo højere vægt, jo mere vil madrassen nemlig give efter – og er madrassen for blød, vil den hurtigere miste en del af sin fasthed på grund af for meget tyngde i forhold til modstanden fra madrassen.

For fastheden i en kontinantalseng gælder som udgangspunkt, at der skal en mediumfast madras med pocketfjedre til, hvis personen vejer under 75 kilo og en fast madras med pocketfjedre ved en vægt på op til 95 kilo. Er kropsvægten herover anbefales multipocketfjedre med en fast madras. Er du i tvivl, bør du altid vælge den mest faste.

Det er i øvrigt muligt at vælge to forskellige typer fasthed på en kontinentalseng, hvis I som har par har brug for dette. På den måde kan begge parter få den optimale nattesøvn i mange år fremover.