Fedtfrysning. Du har sikkert hørt om fænomenet før og har tænkt, hvad er fedtfrysning egentligt for noget? I denne artikel får du svar på, hvad fedtfrysning er, og hvordan det fungerer, så du kan blive klogere på det. Fedtfrysning med CoolSculpting er en ny teknologi udviklet i USA, der reducerer og fjerner fedtdepoter fra forskellige steder på kroppen såsom mave, arme og lår. Fedtfrysning blev udviklet i 2005 i Harvard University af forskere og læger. I dag er det blevet en af de rigtige populære ikke-kirurgisk behandling inden for den kosmetiske verden.

Hvad er fedtfrysning egentlig?

En fedtfrysning er præcis, som det lyder. Når man får en fedtfrysning, nedbrydes fedtdepoterne på det valgte område ved hjælp af kulde.  Kulde påvirker fedtceller, hvis temperaturen er lav nok. Ved fedtfrysning nedkøles fedtceller derfor ned til minus 11 grader, som undersøgelser viser er den temperatur, der skal til for at påvirke fedtcellerne til at blive krystalliseret. Når fedtcellerne er krystalliseret, så bliver de nedbrudt af kroppen. Efter en behandling viser undersøgelser, at man kan reducere op til 25% af fedtdepoterne på det valgte område. Denne reducering er permanent, fordi man efter puberteten kun har et vis antal fedtceller i kroppen.

Fedtfrysning med CoolSculpting er tiltænkt de områder på kroppen, hvor man har svært ved at komme af med fedtet, uanset hvor meget man træner og motionerer.

Sådan fungerer fedtfrysning med CoolSculpting i praksis

Det er en ting at forstå, hvad fedtfrysning er, men hvordan fedtfrysning fungerer, er noget helt andet. Helt lavpraktisk så fungerer den ikke-kirurgiske behandling således, at man ved hjælp af en applikator, der hedder CoolSculpting, nedfryser fedtcellerne på det valgte område. Inden behandlingen får man nogle forskellige håndtag placeret på det valgte område, som skal være på området under hele behandlingen. På de større områder af kroppen skal nogle måske have flere håndtag på, imens man andre steder på kroppen kun behøver en enkelt påsætning. Selve behandlingen tager mellem 30 – 60 minutter alt afhængigt af, hvor man vælger at få behandlingen på kroppen.

Pris på fedtfrysning med CoolSculpting

Fedtfrysning med CoolSculpting kan variere i pris alt efter, hvor du bliver behandlet. Det kan være et sted mellem 4.950 – 12.000 kroner per behandling. En konsultation i forbindelse med mulig behandling er altid gratis. Sørg derfor for at booke en konsultation i din nærmeste skønhedsklinik. Der er 174 skønhedsklinikker i Danmark, så sørg for at booke en konsultation og få talt med en kompetent sygeplejerske eller læge om, hvad fedtfrysning er, og hvad det kan gøre for dig.