Hvad er polyrattan? Hvad kan det bruges til og hvorfor er det så godt? Få svar på disse spørgsmål idenne artikel og find også et par links som du måske kan bruge til noget.

Hvad er polyrattan?

Hvis du har hørt ordet polyrattan og undrer dig over hvad det er for noget, eller hvis du har hørt det omtalt i forbindelse med især havemøbler, så er den altså god nok. Polyrattan er en kunstigt materiale, som især benyttes til at lave havemøbler af.

Ordet poly er i virkeligheden plastik, og ordet rattan refererer til bøjelige træer, som f.eks. kan benyttes til at flette forskellige kurve, møbler og lignende. Rattan kan også direkte forbindes til flet.

I “gamle dage” var det meget benyttet at flette kurve til at bære ting i af naturmaterialer, og senere blev der også lavet møbler af disse materialer. Pileflet er også en desciplin som nogle Danskere mestrer og du kan f.eks. stadig finde kurve og lignende lavet i flet af naturmaterialer.

Senere er naturmaterialerne også benyttet til at lave møbler med. Indendørs møbler er heller ikke det store problem, og de findes stadig i en del danske hjem eller måske især i ældre sommerhuse. Når disse fletmøbler skal anvendes udendørs, så holder de dog sjældent i ret mange år, da de ikke så godt kan tåle vand. I hvert fald holder de sig ikke pæne så længe hvis de hele tiden står udendørs, og kræver måske også ret meget vedligeholdelse.

Polyrattan er en således en mere moderne form for flet – eller kunstflet.

Hvad bruges polyrattan til?

Det bruges i stor stil til at producere havemøbler med, på grund af dets gode egenskaber, som vi kommer nærmere ind på senere. Det bruges dog også til at lave læhegn med. Det bruges sikkert til mange andre ting, da materialet er stærkt og holdbart.

Det er dog ikke et af de billigste materialer der findes, men til gengæld er det stærkt og langtidsholdbart, og det kan dermed ofte godt betale sig at investere i produkter som er lavet af dette materiale. Især hvis det er et produkt som skal anvendes udendørs.

Hvorfor er polyrattan så godt til havemøbler?

Hvad er polyrattan? Find svaret lige her - og se et eksempel på hvordan det kan se ud på billedet her

På billedet ser du noget af en stol i polyrattan flet.

Der er ret mange grunde til at polyrattan egner sig så godt til havemøbler. Da havemøbler i sommersæsonen, eller for nogen måske hele året, skal kunne holde til at stå udenfor, kræver det et specielt materiale for at kunne holde til det.

Mange Danskere har måske tidligere skiftet havemøbler ud ret tit, fordi de materialer de tidligere var lavet af, kun holdte i få sæsoner. Eller også var de så grimme efter få sæsoner så de blev skiftet ud, selvom de måske rent funktionelt kunne holde længere. Ældre typer af havemøbler kræver også ofte mere vedligeholdelse end polyrattan møbler.

Polyrattan har følgende fordele:

  • Stærkt materiale: Flet og plastik i skøn konbination, skaber nogle utrolig solide og robuste havemøbler som kan holde til noget.
  • Kan tåle at stå ude: Polyrattan møbler kan tåle at blive vådt meget bedre end andre materialer og kan således holde i mange sæsoner. Så selv om de måske er dyrere i anskaffelse, så kan investeringen vise sig at være billigere, da du ikke skal skifte dine møbler ud så tit.
  • De holder sig pæne: Polyrattan møbler holder sig pæne i længere tid, da de ikke påvirkes negativt af vejret. Det kan tåle regn, og de møbler der også er UV behandlet, tåler også sollys bedre end andre materialer, så de ikke falmer i solens lys.
  • De kræver ingen vedligeholdelse: Polyrattan møbler kræver ingen vedligeholdelse, da plastikken kun kræver almindelig rengøring og intet andet.
  • De er pæne: Polyrattan møbler er pæne. Ja måske endda stilfulde. DU kan i hvert fald sagtens finde havemøbler lavet af polyrattan som har en meget eksklusivt look.

Hvad er polyrattan? Det er kort sagt et af det bedste materialer der pt. findes til at producere havemøbler, da det kan holde til lidt af hvert, er pænt og vedligeholdelsesfrit. Har du fået lyst til at kigge på kvalitetsmøbler efter at have læst dette indlæg, så kan du finde polyrattan havemøbler lige her.