Går du rundt med tankerne om at starte din egen virksomhed, og er du nysgerrig efter at vide, hvad det faktisk kræver? Det er ikke nogen lille beslutning at starte sin egen virksomhed, så der er mange ting at være opmærksom på. Hvis du gerne vil være godt forberedt, er det bestemt værd at bruge en masse tid på at sætte dig ind i diverse ting i forbindelse med opstarten af en virksomhed.

Skal din virksomhed være en hobby?

Når du gerne vil starte en virksomhed, er du nødt til at tage stilling til, om din virksomhed skal være en hobby, eller om du vil arbejde på den fuldtid. Det er du nødt til at vide, fordi det først og fremmest indikerer, hvor meget tid og kræfter du vil bruge på det, men også fordi det har noget med, om du skal CVR-registrere din virksomhed.

Lav en forretningsplan

Det vil altid være sådan, at det er godt at forberede sig og planlægge ned i detaljer, når du gerne vil starte en virksomhed. Hvis du laver en forretningsplan, får du et overblik over hele tiden virksomhed og dens fremtid. Det er din røde tråd igennem hele projektet. Ting kan selvfølgelig sagtens ændre sig, men det er altid godt at have det vigtigste på plads.

Hvad skal du sælge?

Det er selvfølgelig også vigtigt at have helt styr på, hvilke produkter eller serviceydelser du skal sælge. Hertil er det også nødvendigt med en beregning af indkøbsprisen og en salgspris. På den måde kan du nemlig så småt begynde at lægge nogle budgetter og beregne, hvor meget du regner med at omsætte for.

Har du den nødvendige kapital?

Det er naturligvis ikke gratis at starte egen virksomhed. Du er nødt til at have en startkapital, så du kan få det hele op og køre. I starten vil du komme til at ofre rigtig mange penge, men alle de penge skulle gerne blive tjent ind igen på et tidspunkt. Derfor skal du se det som en investering. Hvis du længere inde i processen, har brug for en kapitalforhøjelse, er der også mulighed for det. Det kan f.eks. være i forbindelse med en omstrukturering, at du får brug for noget ekstra kapital.

Find på det rette virksomhedsnavn og logo

Du kan ikke have en virksomhed uden et virksomhedsnavn og et logo. Når du skal beslutte et navn og et logo, bør du tænke grundigt over det. Det kan nemlig blive meget afgørende for, hvordan din virksomhed vil komme til at klare sig. Det er vigtigt, at dit navn og logo afspejler det image, som du ønsker, at din virksomhed skal have.

Begge ting skal både passe til din virksomhed, dine produkter, din målgruppe m.m. Det skal samtidig være noget, som folk kan huske. Derfor er det ikke noget, du bare lige beslutter. Det er noget, der kræver en del tanker og brainstorming, før du finder det helt rette. Hvis du skal have en tilhørende hjemmeside, er du også nødt til at finde på et domæne til den.