Er det tid til lidt forveksling? Er det tid til noget nyt og spændende? Og er det tid til at glæde dine børn med noget nyt at lege med i haven? Så skal du måske bygge et nyt legehus til baghaven. Det spreder glæde, grin og masser af udendørsleg. Men hvad skal man lige overveje, når man vil bygge et legehus? Få svaret her.

Hvilken type legehus?

Legehuset er ved at gå en smule af mode. Dette er i den grad en skam. For legehuset giver mulighed for at lege i timevis ude i haven. I en tid, hvor flere og flere timer bliver brugt foran en skærm, er legehuset den perfekte modsætning. Og hvis du vælger at bygge legehuset selv, har du mulighed for at lave lige præcis det hus, dig og dine børn drømmer om i de bedste materialer.

Når du bevæger dig ud i et projekt som legehuset, skal du først og fremmest beslutte hvilket slags hus, du vil bygge. Der findes nemlig rigtig mange forskellige typer af legehus.

Du kan i første omgang tage udgangspunkt i størrelsen. Hvis det er første gang du skal bygge et legehus, er det selvfølgelig anbefalet, at du starter i det små og i det simple.

Du skal også overveje, hvad dit legehus skal indeholde. Skal det have en dør? Skal det have et vindue? Skal det have fire vægge, eller skal du bygge noget mere kompliceret? Ligegyldig hvad du beslutter dig for, er det en god ide at bruge god tid på planlægning, inden du starter projektet.

Byggematerialer

Når du har planlagt dit byggeprojekt, kommer næste step. Dette step handler naturligvis om at finde alle de rigtige byggematerialer til projektet. Ingen byggematerialer, intet legehus. Byggematerialer kan godt blive dyre, derfor kan det helt sikkert betale sige at kigge på en guide til de billigste byggematerialer og arbejde derudfra.

Du kan med fordel udarbejde en liste for, hvad du skal bruge, inden du begynder at lede. På den måde skaber du overblik over situationen. Du undgår også at købe for få materialer hjem.

Som hovedregel skal du altid købe lidt ekstra materialer ind, end du forventer. Der går nemlig altid noget tabt i processen.

Pyntning af legehuset

Sidste punkt handler om pyntning af legehuset. Alt det hårde fysiske arbejde er forbi, og nu kommer den sjove del. Her kan hele familien hjælpe til. Der kan nemlig hjælpes med pynt, ligegyldig hvor lille man er.

Som det første skal i vælge hvilken farve, huset skal have. Eller farver i flertal. Det kan jo være i synes, det kunne være sjovt med et legehus med spræl i. Derudover kan i plante fine blomster rundt om huset, for at give det en idyllisk stemning. I skal også kigge på, hvad i skal have inde i legehuset. Det kommer selvfølgelig helt an på, hvilket legehus i har lavet. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad der skal ind i legehuset. Så længe det bliver spændende eller hyggeligt eller måske fantasifuldt.