Det kan være svært at lave en smuk have. Men start altid med at planlægge det færdige udseende af haven, inden du handler materialer ind. Det er ikke kun haven, der skal se pæn ud. Din indkørsel er hele din velkomsthilsen til dine gæster, når de ankommer. Som regel er en smuk have også nem at vedligeholde resten af sæsonen. Du kan plante træer, buske og bede, som der er nemme at holde pæne. En god ide kan være ikke at plante træer for tæt på terrassen, da de med tiden bliver store og kan skygge for solens stråler om sommeren.
Når du planlægger, bør du have følgende med i dine overvejelser:

  • Anlægning af ny terrasse
  • Ny græsplæne
  • Stabilgrus
  • Spagnum i bedene
  • Drivhus / havepavillon på fast grund.

Ved anretning af ny have kan det være en god ide at finde ud af, hvor de bedste priser findes. Et godt sted at starte kan være hos https://byggevarepriser.dk/. Her kan du finde priser på et samlet sted over forskellige materialer, du skal bruge.

Hvordan nyder man bedst haven om sommeren?

Det gør du ved at sidde på en stabil og solid terrasse med for eksempel en kold drink. Hvis man ikke er det store havemenneske, bør man ikke have for meget, der skal passes og holdes vedlige. Her er det en god ide kun at have græs i haven. Sørg for det er nyslået, så det holder sig pænt. Hvis du har mos i plænen, bør du bruge noget mosfjerner eller gå en tur med riven. Hvis du og familien har børn, bør I stille børnenes legetøj et sted, hvor I kan holde øje med dem. Hvis I har en trampolin, bør den spændes fast med stropper og pløkker, så den ikke stikker af i blæsevejret.
Hvis det hele skal være lidt mere hyggeligt, kan I lave en bålplads, hvor der er mulighed for at lave snobrød, grille skumfiduser eller lave bålpopcorn.

Har du meget mos i haven?

Kan du med stor fordel fræse hele haven op og lægge rullegræs. Hvis du vil lave bålplads, er det en god ide at lave den på stabilgrus eller fliser. Du kan bruge bark og andre træsorter, der er lavet som træflis i bedene, så slipper du for meget ukrudt. Flis, grus og orden er en af hovedingredienserne til en smuk og velholdt have.
Hvis ikke det er grus, du er ude efter, findes der noget der hedder støbemix. Dette kan bruges i haven og arbejder som en slags beton og cement. Hvis man anvender denne type, bør du have jævnet overfladen ud, så den er pæn lige. Herved opnår du en mere jævn flade, når det er tørt. Dette kan anvendes både som terrasse, eller hvad du ellers har i tankerne. Du kan finde priser til sammenligning inde på https://findbyg.dk/.

Haven er uoverskuelig

Så har du mulighed for at kontakte et haveservice. De kan hjælpe med at indrette din nye have. De hjælper med materialer og opsætning.