Lad os være ærlige. Som ny campist kan det hele virke meget uoverskueligt. Der er så mange nye ting, man skal tage stilling til, og der er uendelig mange muligheder inden for campingens verden. Derfor kan du også skræddersy din ferie alt efter dine ønsker og behov, uanset om du er til den primitive campingtur med bålplads og toilet i skoven eller gerne vil slappe af ved poolen, mens børnene underholder sig selv på legepladsen.

Her får du tre gode råd med på vejen som er værd at overveje, inden du begiver dig ud på det store eventyr, hvor verden er din legeplads.

Vær opmærksom på campingpladserne

Inden I begiver jer ud i den store verden, kan det være en rigtig god idé at undersøge de forskellige pladser. Overvej hvad jeres krav og behov er for ferien: Har I børn med? Skal der være en pool og en legeplads? Skal stedet tilbyde aktiviteter, så kan pleje din aktivitet på ferien? Der er rigtig mange campingpladser, der gør en dyd ud af aktiviteterne, som de tilbyder deres gæster, og der er altid noget for enhver smag. Så hvis du for eksempel interesserer dig for golf eller dykning, er det værd at undersøge, om du kan finde en campingplads, som tilbyder de aktiviteter. Afslutningsvist kan du læse brugeranmeldelser for at få en idé om, hvad tidligere gæster synes om stedet.

Vælg den rigtige vej til dit paradis

Det er ikke nemt at køre med 3+ ton på slæb – især hvis det er den første gang. Det er derfor en god idé at undersøge de forskellige ruter til de forskellige campingpladser, så I ikke ender på en smal grusvej, som I ikke rigtig kan bakke ud ad. Turen til jeres destination skal også være en del af ferien, så det er en god idé at forberede jer godt, så I kan nyde køreturen uden grimme overraskelser.

Lad vær med at overpakke bare fordi du kan

Der er rigtig god plads i en campingvogn, men det er ikke ensbetydende med, at der skal overpakkes. Det kommer til at fylde rigtig meget, når I er på campingpladsen, og så skal I også være opmærksomme på ikke at overskride campingvognens vægt og vogntogets samlede totalvægt.

Ved at følge disse råd er du sikker på at få en vellykket første campingtur. Der findes desuden et hav af rejseblogs, hvor du kan finde en masse god inspiration eller læse om andre campinggæsters erfaringer og gode råd.