Tidligere var det ikke ualmindeligt, når du fik en invitation til en fest, at der var oplyst dresscode. Så vidste du helt sikkert, hvilket tøj det var forventet, at du havde på til festen. Men i dag hører det til sjældenhederne, at dresscode er oplyst i indbydelsen. Så hvad er festtøj egentlig? Det spørgsmål får du svaret på, når du læser videre.

Festtøj i dag kan være alt fra det nærmest hverdagsagtige med accessories til at pifte tøjet lidt op med til den lange gallakjole for hende og pingvinsættet til ham. Men det er også alt det, der ligger midt imellem og lidt ved siden af. Det kommer nemlig helt an på anledningen.

Karneval og kostumebal

Én fest, der skiller sig ud fra mængden, er den, hvor det forventes, at du er klædt ud. Er du inviteret til karneval eller kostumebal, vil det ikke være velset, at du tropper op i en pæn kjole eller i et pænt jakkesæt. For til et karneval skal ALLE være udklædte.

Er der ovenikøbet et tema, så skal dette også følges. Det kan være alt fra 70’er-fest til klæd-dig-ud-som-din-helt-fest. Heldigvis er det i dag nemt at få fat i festlige kostumer til enhver lejlighed.

Festtøj til alle livets fester

Men hvad skal du tage på til alle de andre fester? Når du er inviteret til fest, må du prøve at finde ud af, hvilken type fest, der er tale om.

Er det en afslappet grillfest hos naboen, hvor du er blevet inviteret hen over hækken, så kan du sagtens komme i shorts, T-shirt og sandaler.

Hvis det er lille Laura, der bliver 1 år, og det er de nærmeste i familien der er inviteret via en Facebook-begivenhed til boller og lagkage, så kender du sikkert allerede jeres dresscode. I de fleste familier er det nok rimeligt afslappet påklædning.

Til den store runde fødselsdag, konfirmationen og sølvbrylluppet, hvor der er levende musik, taler og tjenere, må du godt gøre lidt ekstra ud af festtøjet. Om det skal være lang kjole og jakkesæt eller lidt mindre formelt, er svært at svare på.

Spørg evt. den, som har inviteret, eller spørg nogle af de andre indbudte, hvad de tager på til arrangementet.

Så hvad er festtøj?

Som du kan se, er der ikke et endegyldigt svar på spørgsmålet. Men det er helt sikkert, at hvis du er inviteret til temafest eller karneval, så skal du komme udklædt. Og hvis der står dresscode på invitationen, så bør du følge den. Og ellers er der frit slag.