Skal du lave en konfirmationstale, står du over for en stor opgave. Talen skal jo gerne være både sjov, underholdende og ikke mindst personlig. Herunder finder du ud af, hvordan du kommer i gang med talen, og hvordan du finder inspiration til en god konfirmationstale.

Det vigtigste, når du skal holde en konfirmationstale, er at huske på, hvem du er og ikke mindst hvem modtageren er. Jo tættere din relation er på konfirmanden, jo mere personlig kan talen være.

Du har måske tænkt, hvor finder jeg inspiration til konfirmationstalen? Her på siden finder du en kort gennemgang med idéer til, hvor du kan starte med at finde inspiration til en god tale.

Skal du holde en personlig tale, så vil du garanteret også gerne medbringe en helt særlig gave til dagens hovedperson. Find idéer til konfirmationsgaver her.

Kig minderne igennem

Når du skal finde inspiration til konfirmationstalen, er det altid en god idé at starte med dine egne minder. Kig gamle fotoalbummer igennem, og spørg gerne resten af familien, om de har sjove eller kære minder om konfirmanden. Minder som kan inkluderes i talen.

Minderne må gerne være sjove eller rørende, men husk altid, at de ikke må være alt for pinlige, da konfirmationsalderen trods alt er en sårbar alder.

De voksnes rækker

Traditionelt var konfirmationen en markering af overgangen fra barn til voksen. Efter konfirmationen, var det unge menneske klar til at gå ud af skolen og begynde at arbejde.

Sådan er det langt fra i dag, men dagen er stadig en dag, hvor konfirmanden siger farvel til barndommen, og bliver et ungt menneske.

Din tale kan derfor passende indeholde et par sætninger om dette og det ansvar, der følger med ungdommen. Et godt citat til konfirmationstalen kan være med til at gøre denne del af talen sjovere og nemmere at huske.

Sig noget pænt om konfirmanden

En god tale er på mange måder en hyldest. Husk derfor at fremhæve personlige og særlige træk hos konfirmanden. Træk som du virkelig værdsætter.

Øv dig flere gange

Glem alt om, at du kan øve dig for meget. Sandheden er, at det kun er godt at øve talen igennem flere gange. Når du først skal holde den til festen, vil du garanteret være nervøs, og du har publikum, der sidder og venter. Det er kun en fordel at øve talen i gennem så mange gange, du orker. Som minimum bør du øve den 3-4 gange.