Har du et barn med særlige behov som kunne have godt af at gå på en specialefterskole, så findes de flere steder i Danmark.

Specialskoler kan bl.a. forberede de unge på at bo selv, at være kreativ, at indgå i fællesskabet og meget andet. Det er lidt forskelligt hvad de forskellige skoler tilbyder, men fælles for mange af dem er at de kan tage sig af unge med særlige behov som f.eks. autisme, asperger, adhd eller lav iq.

Mange af skolerne kan tilbyde spændende læringsforløb og en tilværelse der tiltaler de unge. F.eks. er der flere efterskoler der tilbyder undervisning i esport, hvilket er utrolig populært. Et eksempel på en specialefterskole der tilbyder esport er Rødding Fri Fag- og Efterskole.

Der findes dog specialefterskoler i flere dele af Danmark. Vil du gerne have et godt overblik over almindelige og specialefterskoler så find det lige her.

Hvorfor tage på specialefterskole?

Først og fremmest fordi det at tage på efterskole kan forme, modne og klargøre de unge mennesker på livet der kommer, og det at de unge er i fælles båd kan gøre at de udvikler sig i den rigtige retning. Det der er unikt ved specialefterskoler er desuden at der er flere ressourcer til den enkelte elev og kompetente medarbejdere som er uddannet til at tage særlige hensyn til elevernes personlige, faglige og sociale udfordringer.

Du kan bo på skolen

Nogle steder kan du bo på skolen – endda i din helt egen lejlighed. Det giver ud over alt det andet mulighed for botræning, hvor elverne lærer basale ting som tøjvask, støvsugning og rengøring. Hele den samlede pakke kan både give dem mere selvtillid, følelsen af fællesskab og klargøre dem på den næste fase i deres liv.