Det er vigtigt, at du holder en god håndhygiejne – særligt i disse tider er det vigtigere end nogensinde før. Men hvordan bruger du egentlig håndsprit korrekt? Se svaret herunder.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du bruger håndsprit korrekt, er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i tingene. Hvis du ikke bruger håndspritten på den rigtige måde, risikerer du, at den ikke har den tilsigtede effekt.

Herunder følger en gennemgang af, hvad du skal være opmærksom på, når du bruger håndsprit – og hvad du for alt i verden skal undgå, hvis du vil sikre dig, at du rent faktisk bruger den på den måde, den er tiltænkte.

Brug rigeligt med håndsprit og gnid i 30 sekunder

Den væsentligste fejl, folk begår, når de bruger håndsprit, er, at de bruger for lidt. Det er vigtigt, at du sørger for at tage rigeligt med håndsprit fra den håndsprit dispenser, du benytter, hvis du vil sikre dig, at dine hænder bliver sprittet ordentligt af.

Når du har fået håndsprit på hænderne, er det samtidig vigtigt, at du gnider dem i lang nok tid. Det tager omkring 30 sekunder, før dine hænder igen er tørre, og det er vigtigt, at du gnider hænderne, indtil det er tørt.

Det gælder, uanset om du bruger gel, spray eller skum. Det er ikke nok blot at fugte hænderne og efterfølgende ryste dem, til de bliver tørre. Hvis du ikke laver gnidearbejdet, så vil det ikke have en optimal effekt, og du fjerner derfor ikke bakterier og virus.

Husk også håndled og fingre

Mange har en tendens til udelukkende at bruge håndsprit på hænderne. Det er også fint, men det er vigtigt, at du også sørger for at afspritte alle fingrene og håndleddene. Det er særligt tommelfingeren, der bliver glemt, men den er mindst lige så vigtigt som de andre fingre.