Der er mange forskellige måde at holde en fed fest på og mange forskellige anledninger til at holde en fest til. Uanset, hvad er der altid nogle ting, som altid går igen for, hvordan man holder en fed fest.

For at holde en fed fest skal man huske de 3 følgende ting:

  1. Rengøring, der sikrer en god start på festen.
  2. Dagsorden og planlægning, der sikrer en fed fest igennem hele aftenen.
  3. Godt fællesskab og glade gæster, der gør festen uforglemmelig.
  4. Mad, snacks og drikkevarer, der sikrer gode drinks under hele festen.

Rengøring

Det første punkt er det kedeligste punkt. Det er rengøringen og det er vigtigt, at der ser pænt og rydeligt ud når dine gæster kommer. Der behøver ikke at være gjort hovedrent, men blot rydde op, tørre overflader af og gøre det indbydende for dine gæster. Toiletterne skal have en ordentlig tur, da det oftest er her at gæsterne har fokus på rengøringen.

Der er ikke noget værre til en fest, end at man kommer ind og der er rodet og beskidt. Yderligere er det en god ide, at gøre entréen til festen imødekommende og indbydende. Selve entréen til festen kan have meget at sige om, hvad dine gæster forventer for resten af aftenen og hvilken stemning, der er lagt op til.

Dagsorden

Næste step i, hvordan man holder en fed fest er dagsordenen. Hvad er din plan for din fest? Om end der skal være hjemmebiograf, aftensmad efterfulgt af spil i haven eller bare fri leg fra gæsterne så få altid forventningsafstemt i forhold til, hvordan aftnen foreløber. Når alle gæsterne er kommet, så blot fortæl, hvad planen er.

På den måde kan dine gæster nemt navigere i, hvad de skal og hvordan de skal forholde sig. Der er ikke meget ved, at dine gæster går rundt og venter på at i skal noget, hvis der egentlig bare er fri leg.

Det kan gøres på mange måder som (1) Fortælle dem ved ankomst, (2) ved en fælles samling, (3) du kan skrive det på hver enkeltes serviet på bordet eller lave et papir hvor det står på.

Der findes alverdens muligheder for at informere dine gæster om, hvad dagsordenen er. Det er dog bare vigtigt, at du på den ene eller anden måde fortæller dine gæster hvad de skal, for på den måde kan de forholde sig til det og nyde selve festen bedre velvidende, at der er styr på det.

Fællesskab

Hvis du holder fest for nogle forskellige vennegrupper, kollegaer eller andre, som ikke kender hinanden så godt, så kan et led i hvordan man holder en fed fest være et lave nogle små aktiviteter, som ryster dine gæster sammen.

Ved disse aktiviteter kan du også få løsnet lidt op i dine gæster, så de kan slappe mere af i hinandens selskab. Dette step vil også være med til at skabe en fællesskabsstemning, som man både som vært og gæster sætter stor pris på.

Mad, snacks og drikkevarer

Yderligere er der mad, snacks og drikkevarer. Disse ting er en vigtig del i, hvordan man holder en fed fest. Hvis i skal have et stort måltid, en lille snack eller blot drikkevarer er det vigtigt, at det tager sig indbydende ud. Det behøves ikke at være på store flotte fade eller andet, blot tænk hvorvidt du selv ville have lyst til at tage mad eller drikke fra denne servering.

Et lille tip til, hvis det er en fest, hvor der primært bliver serveret drikkesvarer, så hav nogle små snacks stande, hvor dine gæster kan tage lidt snacks og evt. putte i en plastikkop, så de kan tage det med sig rundt.

Ved at der er lidt snacks rundt omkring, gør det også helheden af festen bedre, fordi man som gæster føler, at der er blevet gjort noget ud af, at man skal have det godt. Dette kan også gøres, hvis der er velkomstdrinks, så lav velkomst snacks i en kop som gæsterne kan tage med sig.

Ekstra tip

Et sidste protip er; tænk altid over om du selv ville synes at det er indbydende eller sjovt. Hvis ikke så gør det indbydende og sjovt med de remedier du har. Hvis du selv har lyst til at få et snackkrus, så sørg for det. Hvis du selv synes at et rodet og beskidt sted, er træls at ankomme til, så lav noget rengøring. Hvis du selv synes at det kan være svært at løsne op i et selskab, så lav nogle aktiviteter, som kan få dig til at løsne op. Altid tænk på om du selv ville synes det var rart, indbydende eller sjovt.

Hvis du har dette mindset, er der stor sandsynlighed for at dine gæster også har det. Så her var nogle tips til, hvordan du holder en fed fest, om end det er for 5 eller 100 mennesker i hjemmet. Står du og skal afholde en fed fest ude i byen så kan vi anbefale EventButler, som nemt og uforpligtende kan give dig 3 tilbud på din fest så du altid finder det helt rigtige sted med de rette omgivelser, den rigtige menu, pris eller lignende.