Hvis du har behov for at kunne kende forskel i et system med mange kabler og/eller slanger, er det vigtigt, at de bliver mærket, så det er muligt at skelne mellem dem. I denne artikel får du svar på, hvordan man bedst mærker sine kabler, så det er til at kende forskel på dem.

Kabler, ledninger og slanger kan hurtigt ende med at blive ét stort rod, hvis ikke der er styr på, hvilken der fører til hvad. Det er ikke altid uden risiko at fjerne et kabel, som man ikke ved, hvad hører til.

Herudover kan det hurtigt ende med at blive besværligt, hvis der opstår problemer med et af kablerne, når ikke man kan kende forskel på dem. Det kan derfor være en god idé at sørge for, de bliver mærket, så de rent faktisk kan skelnes fra hinanden.

Det kan du gøre på flere forskellige måder. Du kan enten vælge at gøre det helt lavpraktisk ved at skrive på dem med en tusch, men det er ikke altid den mest holdbare eller effektive løsning.

Brug krympemærker til kabler, slanger og ledninger

Krympemærker er en fremragende løsning til kabelopmærkning. De fungerer ved, at du monterer dem på dit kabel, hvorefter du nemt kan se, hvor de enkelte slanger skal monteres Det bliver altså lettere at skelne dem fra hinanden.

Mærkerne indeholder hverken klæbemidler eller lim, hvorfor de ikke risikerer at falde af. I stedet monteres de rundt om slangen, så de sidder fast. Der kan ikke trænge vand ind til forbindelsen på kablet eller ledningen, hvilket gør dem effektive til stort set alle formål.

Hvordan monteres krympemærkerne?

Krympemærkerne sættes på alle slanger, kabler og ledninger med en diameter på mere end 40 mm. Når du opvarmer krympemærket krymper det sammen, hvorfor det sidder godt fast og ikke risikerer at løsrive sig – derfor kaldes krympemærkerne også for krympeflex.

Det bliver altså ikke nemmere at bevare det gode overblik, og løsningen er langt bedre og mere fleksibel end opmærkning med en tusch, labels eller andre elementer, som har risiko for at ryge af, når slangen, kablet eller ledningen tages i brug.

Mærkerne har forskellige symboler, så du selv kan vælge, hvilke der er mest passende i forhold til det formål, du skal bruge dem til. Det betyder, at du kan bruge dem i stort set alle sammenhæng.