Der er nogen ting der bare er synonymt med fremtiden, og 3D er en af dem. Det at vi kan printe i 3D og lave helt nøjagtige 3D-modeller er næsten ikke til at fatte, og nu kan man også lave 3D maskinstyring. Men hvad er egentlig det og hvad bruger man det til? Det kan du læse mere om her.

3D er den nye teknologi

Vi har haft 3D i mange år, men hvordan vi har kunnet bruge det, har ikke været defineret før nu. Vi har haft 3D briller for at kunne se 3D-film, men 3D kan bruges til meget mere end som så. 3D er ikke kun en gimmick, som mange troede,  det er enormt meget man kan bruge denne teknologi til, som ikke har noget med film at gøre. Flere industrier har begyndt at bruge 3D printing til at lave nøjagtige modeller, og det er faktisk også det der er udgangspunktet for 3D maskinstyring.

Nu kan man udarbejde medicinsk udstyr ved hjælp af 3D og lave prototyper, men 3D maskinstyring har også revolutioneret byggebranchen. Lad os kigge lidt nærmere på, hvordan 3D maskinstyring fungerer i praksis og hvad det bruges til.

3D maskinstyring giver nøjagtige resultater

3D maskinstyring er gravemaskiner og værktøj der styres efter en 3D model, så man får en meget mere nøjagtig beregning af hvad der skal graves og genfyldes. Man er hele tiden på jagt efter løsninger der kan sørge for at man sparer arbejdskraft, og gør arbejdsprocessen mere effektiv og ikke mindst præcis.

3D maskinstyring er en opgradering af 2D systemet, og gør at man kan styre maskiner til at genopfylder terrænet efter en 3D model. Det er en god ide at få en landinspektør til at udarbejde en 3D-tegning som entreprenører kan benytte til maskinstyring.

Få hjælp af en landinspektør

En landinspektør kan hjælpe med at udarbejde en tegning som man kan bruge til maskinstyring. På den måde kan man spare arbejdskraft, optimere arbejdsgangen og kun flytte råjord en enkelt gang. Det er også årsagen til, at 3D maskinstyring er blevet så populært blandt entreprenører.

Der er ingen tvivl om at 3D er fremtiden, også i entreprenør og byggebranchen, der 3D modeller baseret på nøjagtige data har gjort arbejdet langt mere præcist, end det man kan udarbejde manuelt. Her kan man med fordel få hjælp af en landmåler, som kan bistå med at hente data og udarbejde 3D-tegninger der kan benyttes til 3D maskinstyring.