Akupunktur er en flere tusinde års gammel lægevidenskab fra Kina, og Østen, hvor behandlingssystemet går ud på at bruge nåle på bestemte steder på kroppen. Mening med akupunktur er, at lindre eller helbrede sygdomme, eller andre tilstande, ved at stikke tynde, sterile nåle ind i bestemte akupunkturpunkter på kroppen. Det menes, at akupunktur skaber balance mellem kroppens Yin og Yan samt hjælper menneskets livsenergi, også kendt som Qi, til at få frit omløb i kroppen. Akupunktur handler om at skabe harmoni i kroppen og ifølge akupunkturlære, så sker det altså, når der skabes balance mellem Yin og Yan i kroppens energistrøm, som også bliver kaldt for meridianer.

Akupunktur kom til Vesten i 1970’erne, efter der blev fundet nogle oldgamle kinesiske manuskripter, der beskrev anvendelsen af akupunktur i det gamle Kina. Da akupunktur blev populært i Vesten, gik der ikke lang tid, før akupunktur var blevet integreret, som en fast bestanddel af det etablerede behandlingssystem.

Akupunktur er en lægevidenskab uden bivirkninger, når akupunkturen bliver udført af en udlært læge. Det er lægen, der i kraft af sin uddannelse, kan vurdere, hvorvidt akupunktur kan hjælpe til. Der er ikke en decideret liste over præcis hvilke lidelser, som akupunktur kan lindre. Dog er sygdom en ubalance i kroppen, hvilket akupunktur kan hjælpe med at balancere. Det kan derfor forbedre helbredet samt livskvaliteten, men måske ikke helbrede sygdommen i sig selv.

Der findes dog mange forskellige former for akupunktur. I den moderne tid er der blevet opfundet nyere former for akupunktur, for at kunne hjælpe til med helt specifikke lidelser. F.eks. så specielt for patienter med smertelidelser eller kroniske sygdomme, kan det nyere AcuNova hjælpe en del. Hemmeligheden bag AcuNova, i modsætning til klassisk akupunktur, er, at den prøver at genstarte kroppens egen helbredelsesproces. Det er en proces, som alle raske kroppe besidder. Det er naturens gang, at kroppen prøver at helbrede sig selv ved tilfælde af sygdom. Helbredningsprocessen kan dog gå i stå af samtlige grunde eller påvirkninger. Det acunova gør, det er at benytte sig af naturens egen helbredelsesmetode som behandling ved at genstarte denne helbredningsproces. Altså behandler AcuNova årsagen til problemet i stedet for symptomerne.

Hvis du har behov for mere viden om AcuNova eller om Boel Moderne Akupunktur (BMA), hvor AcuNova er det første ud af ni punkter, så kan du læse mere på https://moderneakupunktur.dk/, som er den førende uddannelsesinstitution inden for moderne og klassisk kinesisk akupunktur i Danmark, samt er de også nogle af de førende inden for akupunktur i verden.