Hvad er en forældrefest?

///Hvad er en forældrefest?

Hvad er en forældrefest?

En forældrefest er en fest for forældrene til børn i en institution eller skoleklasse. Festen er med til at gøre, at forældrene lærer hinanden at kende, så de kan få et godt samarbejde om børnene fremadrettet.

En forældrefest er en fest, der typisk bliver holdt blandt forældrene til børn i en vuggestue, børnehave, fritidshjem eller skoleklasse. Festen bliver typisk afholdt uden børn, så I har mulighed for at komme hinanden ved på en anden måde. Det kan være med til at gøre, at I får meget nemmere ved at samarbejde om børnene.

For det er først og fremmest det, som en forældrefest handler om: At I skal lære hinanden at kende, så jeres samarbejde om at give jeres børn en god hverdag kan komme til at foregå på den bedst mulige måde. Derfor er det også vigtigt, at det er en fest, som I prioriterer at komme til.

Sådan kan en forældrefest foregå

Det er meget forskelligt, hvordan en forældrefest kan foregå, og det kommer helt an på, hvad I selv har lyst til. Hvis der er en af jer, der har plads til, at alle forældrene kan komme hjem til jer, er det oplagt, at I bare holder festen derhjemme. Det er dog netop vigtigt, at det er et sted, hvor der er plads til alle. Det giver en rigtig dårlig start på samarbejdet, hvis alle ikke kan være der.

Derfor er der mange, der vælger at holde festen et andet sted end hjemme hos en af forældrene. Det kan for eksempel være på en restaurant. Der er nok plads, og de kan sørge for både mad, drikke og underholdning.

Tag for eksempel restauranten Club Riva i Rungsted Havn. Her kan du få en skræddersyet forældrefest. Det er med til at gøre, at festen kommer til at passe præcis til jer som forældregruppe. I kan vælge mellem en række forskellige former for mad. Det gør det muligt at finde noget, som alle kan spise. Vil I danse bagefter, har Club Riva også en natklub, hvor I kan slå jer løs.

Arranger forældrefest for bestyrelsen i institutionen eller skolen

Nogle forældre vælger at involvere sig mere i deres barns tid i institution eller skole end andre. Det vil blandt andet være dem, der vælger at være med i bestyrelsen. For jer er det særligt vigtigt, at I har et samarbejde, der fungerer godt. Derfor bør I lægge ekstra vægt på at få holdt en fest, hvor I lærer hinanden at kende.

By |2018-11-06T14:05:37+00:009. november 2018|Hvad|2 Comments

About the Author:

Jeg hedder Henrik, og jeg skriver de fleste indlæg her på sitet. De er alle formet som spørgsmål og svar. Så måske kan du finde en masse ny viden (eller blive underholdt) ved at bevæge dig rundt på siden.

2 Comments

  1. Rune Kylborg 26. januar 2019 at 9:47 - Reply

    Synes du ikke selv at en fest uden børn hvor der er alkohol indblandet er en opskrift på en masse dumheder? Det ses gang på gang til julefrokosten, appreciation day osv. Osv. At alkohol skaber drama. Den store forskel er bare her det kan have en ekstrem negativ effekt på børnene til de forældre. Med de ord, mener jeg så absolut at en forældrefest er det værste du kan deltage i.

  2. Henrik Andersen 27. januar 2019 at 12:00 - Reply

    En forældrefest af denne type er nok mere noget hvor der måske nydes alkohol mere end der bliver drukket igennem, netop fordi (som du er inde på) at det først og fremmest er for børnenes skyld man er der.
    Jeg kan ikke se problemet i at der nydes lidt alkohol i sådan en situation, men det er klart at det ikke er hensigtsmæssigt hvis det bliver en drukfest.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.