LMS er en forkortelse for Learning Management System – altså et system, der kan håndtere e-learning som eksempelvis kurser, moduler og anden form for undervisning. I denne artikel kan du blive klogere på, hvordan et LMS virker, og hvad det kan bruges til.

Der findes et utal af e-learning-platforme i verden, og de kan alle sammen det samme med visse undtagelser. Nogle platforme kan mere end andre, men ikke desto mindre bliver de styret af et management system, hvorfra en administrator har mulighed for at redigere, tilføje og fjerne indhold.

I Danmark findes der samtidig en række systemer, der kan administrere læringsplatforme. Et af dem er Active LMS, der udmærker sig ved at indeholde en række funktioner, der dækker de mest basale behov. Du kan læse mere om det her: https://elearningspecialist.com/activate-lms/.

Hvordan virker et LMS?

Et LMS er et system, hvor du kan håndtere et kursus, undervisning eller lignende. Det er således selve kontrolpanelet, hvorfra du opsætter og håndterer hele systemet. Systemet egner sig derfor til alt fra uddannelsessteder, coaches, arbejdspladser og alt derimellem.

Du har mulighed for at kombinere flere e-learningsmoduler til de forskellige kurser, så du kan genbruge nogle af disse til forskellige grupper. Herudover kan du sende beskeder til brugerne, bestemme om indhold skal være frivilligt eller obligatorisk og en lang række andre funktioner, der er relevante, når du skal administrere et onlinekursus.

Har jeg behov for et LMS?

Hvis du ønsker at tilbyde online undervisning i én eller anden grad, så er det en god idé at investere i et LMS. Udover at det bliver nemmere at håndtere kurset, er der en lang række andre fordele, som du kan få gavn af.

Elevernes svar bliver gemt, ligesom du får en information om, hvor lang tid der er brugt på at gennemføre kurset. Trackingen medvirker, at en elev har mulighed for at genoptage læringen der, hvor de slap sidst.