Den seksuelle lavalder i Danmark er 15 år, men betyder det, at man skal være 15 år for at købe kondomer? Hvis du er i tvivl om, hvor gammel du skal være for at købe kondomer, kan du se svaret herunder.

Der er mange, som er i tvivl om, hvor gammel man skal være for at købe kondomer – og det er der god grund til. Det kan være svært at vurdere, hvor gammel man skal være for at købe kondomer, da den seksuelle lavalder faktisk ikke har nogen betydning herfor.

Den seksuelle lavalder i Danmark

Den seksuelle lavalder er indført for, at børn og unge i Danmark er beskyttet på bedst mulig vis. Aldersgrænsen er 15 år, og det betyder, at det først er muligt at give samtykke til at have sex med andre fra den dag, man er fyldt 15 år.

Selvom den seksuelle lavalder i Danmark betyder, at man skal være fyldt 15 år, før man kan give samtykke til sex, betyder det faktisk ikke, at man skal være fyldt 15 år for at købe kondomer.

Hvor gammel skal man være for at købe kondomer?

Faktum er, at der ikke er nogen aldersgrænse, der afgør, hvornår du må købe kondomer. Det skyldes, at selvom der er en seksuel lavalder, er der stadig risiko for, at et ungt par beslutter sig for at bryde den – og de skal have mulighed for at beskytte sig.

 

Kondomer giver mennesker mulighed for at bevare kontrollen over egen krop, uanset om om man dyrker sex før eller efter den seksuelle lavalder. Der er derfor ingen regler for, hvornår du må købe kondomer.

Alligevel kan du dog komme ud for, at du bliver spurgt ind til din alder, når du køber kondomer, hvis du er under den seksuelle lavalder. Det gælder dog ikke, hvis du køber kondomer over nettet. Du kan få kondomer til skarpe priser her.