Her på siden kan du altid finde svar på dit spørgsmål – også, når det kommer til investering og online trading. CFD’er er i den forbindelse en investeringsform, der tilsvarende kan rejse spørgsmål undervejs, som der handles. Hvis du allerede er kendt og erfaren inden for traditionel aktiehandel, vil CFD-handel være simpelt og yderst håndgribeligt for dig, da en CFD’er ren principielt handles ligesom en aktie. Dette indebærer altså, at du kan købe en CFD og efterfølgende sælge den med profit, når prisen herfor stiger, hvilket også er tilfældet for traditionel aktiehandel.

Fordele ved at handle med CFD

Ligesom med øvrige investeringsformer er der en risiko, når du handler med CFD’er. Der er imidlertid også en række fordele, som du nemt kan opnå ved at tilegne dig egne erfaringer med investeringsformen. Heriblandt er det en fordel for handlen med CFD-er, at du kan tjene penge, selv når aktiemarkedet er faldende.

Investeringsformen giver desuden mulighed for at handle for mindre beløber, som indebærer, at du har kontrol over en betydelig del af aktivet uden at investere hele aktivets beløb. Endnu en fordel er, at du gennem CFD-handel har adgang til mange markeder, og herunder markeder, som normalt er svære at få adgang til. Eksempler herpå kan være råvarer, metaller, kryptovalutaer og landbrug.

Med det sagt er det samtidig vigtigt at pointere at CFD-handel, ligesom andre former for investering, indebærer en risiko, hvorfor du skal handle velovervejet og undgå spontane beslutninger for din handel.

Hvordan gør jeg?

Hvis du ønsker at drage nytte af de mange fordele ved CDF-handel, er det bare at komme i gang. Første trin er at vælge en handelsplatform, som tilgodeser dine interesser og kan hjælpe dig i mål med din handelsstrategi. Hvis du bestræber dig på at købe og sælge ofte, skal du vælge platform ud fra, at kurtagen er lav og gerne gratis, for derved at undgå at både kurtage og gebyrer tærer på de frie midler, du har til rådighed for din investering.

Et eksempel på en udbyder af en handelsplatform kunne være Saxo Bank, der tilbyder en lang række værktøjer og har eksperthjælp til rådighed døgnet rundt. Efter du har valgt den rigtige handelsplatform for dig, skal du ganske enkelt oprette en konto herpå, godkende dette og indsætte det beløb, du ønsker. Til sidst skal du vælge den CFD, du ønsker at handle med, hvor du normalt kan vælge mellem et bredt udvalg af f.eks. aktier, indekser, valutaer og råvarer.