Det er vigtigt, at du vælger den rigtige ejendomsmægler, når du sætter din bolig til salg. Hvis du vælger den forkerte, kan du ende med, at din bolig bliver solgt på urimelige vilkår. Se her, hvordan du finder en god og pålidelig ejendomsmægler, når du skal sælge din bolig.

Når du skal sælge din bolig, er det vigtigt, at du allierer dig med en god ejendomsmægler, der kan hjælpe dig med at få det maksimale ud af dit salg. Hvis du vælger selv at sælge boligen, kan det være vanskeligt at danne overblik over de mange forhold og vilkår, der kan ende med at gøre dit boligsalg utilstrækkeligt.

Det samme gør sig gældende, hvis du vælger den forkerte ejendomsmægler, som ikke formår at sælge din bolig på markedsvilkår. Herunder følger en guide til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal vælge ejendomsmægler.

Vælg ikke den, der prissætter din bolig højest

Det kan være fristende blot at vælge den ejendomsmægler, der prissætter din bolig til den højeste pris – men det bør du være varsom med, da det kan være et kneb, ejendomsmægleren bruger for at lokke dig til at vælge vedkommende.

Hvis din bolig bliver sat til salg for en pris, som befinder sig langt over de øvrige boliger på markedet, ender du ofte med, at prisen sænkes på et tidspunkt. Det sender et signal til de potentielle købere om, at der er noget i vejen med boligen.

Samtidig giver det den potentielle køber grundlag for at prøve at presse prisen mere ned, så du ender med at få bud, der er langt under markedspris. Det skyldes, at det kan se ud som om, at boligen er vanskelig at sælge, hvis prisen efter blot få måneder sænkes betragteligt.

Vælg en ejendomsmægler, som er realistisk

Du bør vælge en ejendomsmægler, som giver et realistisk bud på, hvad du kan forvente at få for boligen. Vælg samtidig en ejendomsmægler, som tager en fast pris, da du kan ende med at betale mange penge, hvis du vælger en, som tager sig betalt pr. påbegyndt time, da du ikke i forvejen ved, hvor lang tid der skal bruges på at sælge boligen.

En stor del af de omkostninger, du har i forbindelse med et boligsalg, går til ejendomsmæglerens salær. Vælg derfor en, hvor du på forhånd er bekendt med prisen.