Er du nybegynder og interesseret i i den spirituelle verden med krystaller, healing, stjernetegn, englekort og  tarot lægning?

Det kan være en stor mundfuld at kaste sig over, men du kan starte med tarot. Og så gælder det selvfølgelig først og fremmest om at vide, hvad tarot er.

Hvad er tarotkort så, og kan du kaste dig over det med det samme? Det korte svar er; ja! Alle kan gå i gang med lægning af tarotkort som de populære Rider Waite Tarot eller Crowley Tarot (Find tarotkort her).

Hvad er tarotkort?

Tarotkort ligner spillekort dog i en noget flottere udformning, men er noget helt andet i dag.

Kortene der har oprindelse fra midten af 1500 tallet, blev oprindeligt brugt som spillekort i Europa, og dette var helt op til begyndelsen af 1900 tallet/slutningen af 1800 tallet. Herfra blev tarotkort benyttet til meditation og kig ind i fremtiden som vi kender det i dag.

I dag bruges tarotkort til at spå, mediterer og hjælpe dig med forskellige bekymringer og problemstillinger. Dette sker gennem lægning af kort hvor du finder frem til gode råd og vejledning.

Tarot består af 78 kort med forskellige illustrationer. Her finder du 4 kuløre (mønterne, sværdene, bægerne og stokkene) med hver 14 kort, hvortil der lægges 22 kort med trumfer. Normalt siger man, at kortene opdeles i to kategorier der kaldes Den store Arkana og Den lille Arkana.

Hvad er den Store Arkana?

Den store Arkana består af 22 kort ud af de ialt 78 kort. Betydningen af disse kort, er de langsigtet energier, hændelser og store begivenheder i dit liv.

De 22 kort er nummererede fra 0 til 21, hvor du finder Narren, Skæbnehjulet, Djævlen og andre.

Hvad er den Lille Arkana?

Den lille Arkana består af de resterende 56 kort. Disse er inddelt i fire sektioner ligesom almindelige spillekort med spar, klør, ruder og hjerter. Ved tarot er navnene mønter, sværd, stave og bægre.

De fire sektioner er inddelt i fire sæt kort af 14 stk. i hvert sæt. Disse er også nummererede fra 1 og opefter, hvor betydningen er mere de almindelige begivenheder i hverdagen, som logisk nok betyder forskellige ting i forhold til dit liv.

Hvad bruger du tarot til?

Som beskrevet, så bruger du tarotlæsning til at få svar og klarhed om de små som store ting i dit liv. Her skal tarot bruges som vejledning og guide til de forskellige problemstillinger og hændelser som du måske ikke helt ved, hvordan du skal håndterer.

Tarot er ligesom alt andet indenfor den spirituelle verden, et trosspørgsmål og ikke faktuelle resultater der er baseret på logik.

Læsning af tarot kan gøres i op i den åbne læsning eller spørgsmål læsning. Her vil spørgsmål løsning logisk nok have udgangspunkt i de spørgsmål som du gerne vil have svar på. Her er formuleringen af spørgsmålet det vigtige, for du kan ikke spørge om du bliver millionær i morgen, og så forvente et ja eller nej. Helt ligesom spørgsmålet skal være det brede spørgsmål, så bliver svaret også bredt.

Åben læsning er mere hvordan verden omkring dig står. Her vil tarotlæggeren kigge på dine udfordringer og hvordan dit liv er. Her kan kortene guide dig til, at vælge den rigtige sti fremefter i forhold til de situationer der kan opstå.

Hvordan lægges tarotkort?

Du som modtager skal blande tarotkortene inden de lægges. Og selvfølgelig have tænkt over hvilken vejledning du ønsker. Herved overføres din energi til kortene.

Når du har blandet kortene, så deler du kortbunken over inden tarotlæggeren kan foretage en læsning. Her kan tarotlægningen foretages på forskellige måder.

Er tarot for dig eller ej?

Det gælder om at have tro på tarot, ellers vil du ikke have nogen udbytte af det. Hvis du ikke tror på det spirituelle, så vil du være bedst tjent med at springe over. Men hvis du er åben, og måske står overfor drastiske ændringer i dit liv, så kan en læsning helt sikkert være gavnligt for dig.