Havepavilloner er ikke alene praktiske, når du vil nyde en stille stund – de er også utroligt charmerende og flotte i haven. Der findes efterhånden havepavilloner i alle former, størrelser og prisklasser. Så se med her på siden, hvor vi besvarer spørgsmålet, hvor meget koster en havepavillon.

En havepavillon kan gøres til en hyggelig oase og et praktisk rum, hvor du kan stille cykler og havemøbler, når vinteren kommer. Hvor meget den skal koste kommer dog i høj an på, hvordan og hvornår du har tænkt dig at bruge den.

Sådan finder du en havepavillon til den rigtige pris

Prisen på din havepavillon kommer an på flere ting – heriblandt størrelse, form og materiale.  Det kommer også an på, om du skal have gulv i pavillonen, hvilket tag du skal have på, om den skal males og opstilles.

Du bør som regel forvente at skulle betale omkring 18.000 til 30.000 kr. for en ny ottekantet havepavillon i træ. Afhængig af størrelsen.

En firkantet havepavillon koster i omegnen af 20.000 kr. til ca. 43.000 kr.

Hertil kommer så maling, trægulv og evt. opsætning, hvis ikke du klarer det selv.

Firkantet eller ottekantet havepavillon?

Selvom det kan lyde mærkeligt, er den ottekantede havepavillon faktisk en smule billigere end den firkantede havepavillon.

Om du foretrækker den ene eller anden model er selvfølgelig en smagssag, men du vil som regel kunne spare omkring 2.000 kr. hvis du køber en ottekantet havepavillon frem for en firkantet.

Malet eller umalet havepavillon?

Det kan være en fordel at købe en umalet træpavillon, hvis du ønsker at spare penge. Det koster nemlig omkring 5.000-10.000 kr. at få havepavillonen malet to gange.

Får du en professionel til at male din havepavillon, kan du være sikker på, at malingen er af høj kvalitet, og at der ikke er nogen helligdage. Der er dog ikke noget i vejen for, at du kaster dig ud i malerprojektet på egen hånd.

Dertil er det selvfølgelig også vigtigt, at du vurderer, om du selv har mulighed for at hente og samle havepavillonen, eller om den skal leveres til din adresse og opsættes i din have, så den er klar til at blive taget i brug.