Et spørgsmål der altid kommer snigende, når påskedagene nærmer sig. Svaret på spørgsmålet varierer afhængig af, hvem du spørger. Dog lader det til, at de fleste vælger at give påskeæg påønsdag.

Så svaret på hvilken dag man giver påskeæg er: Påskesøndag.

Påskeæg i kurv

Hvad er påskeæg?

At give påskeæg handler typisk om at forære hinanden noget sødt såsom chokolade, slik eller lignende. Du vil med stor sandsynlighed bemærke, at langt de fleste supermarkeder tilbyder store chokolade påskeæg, når påsken indtræffer. Overvejende set er påskeæg altså chokoladeæg, der kan spises.

Påskeæg kan også være gaver

I stedet for at give chokolade, så er der flere og flere som giver påskeæg i form af gaver. Det er typisk ikke særlig dyre gaver. Tit og ofte er der tale om en lille ting. Det kan for eksempel være interiør, der er inspireret af påsken – for eksempel en lille kylling til vindueskarmen.

Har du overvejet at give en påskegave?

I forlængelse af ovenstående bør du måske overveje, hvorvidt du skal give et påskeæg eller en påskegave. I disse tider med stor fokus på sundhed er der nok nogle, der vælger chokoladen fra og i stedet vil give en påskegave, der ikke har noget med kalorier at gøre.

Det er lidt en smagssag, hvad man vælger. Påskeæg og påskegaver har hver deres fordele og ulemper. Derfor skal du tænke over, hvad du helst vil give og gå med det valg.

Klik her, hvis du vil have ideer til, hvad du kan give i påskegave.

Til forældrene: Gem påskeægget og lav en gavejagt

Uanset om du vælger at give påskeæg eller påskegaver (eller måske begge dele), så kommer der her et super sjovt forslag dine børn vil elske. Det handler kort sagt om at gemme påskeæggene i haven og lade dine børn finde dem.

Sådan gør du

Bed dine børn om at gå ind på et værelse. Og sig de først må komme ud, når du henter dem. Når det er gjort, har du tid til at finde gode gemmesteder ude i haven. Husk at gemmestederne ikke skal være alt for svære. Du kan for eksempel putte et påskeæg ind i hækken, så man lige akkurat kan se det stikker ud. Du kan også hænge det på tørresnoren. Mulighederne er mange og afhænger lidt af, hvordan dine have er indrettet.

Når æggene er gemt, kan du bede dine børn om at komme ud af værelset. For nu er der dømt gavejagt! Hvis du indser, at dine gemmesteder er for gode, så kan du altid ty til ”det bliver koldere/varmere”-metoden. På den måde bliver det noget nemmere for børnene at finde påskeæggene uden, at du direkte fortæller dem, hvor de er.