Nogle gange kan du stå i en situation, hvor der er brug for penge hurtigt. Engang imellem er det en nødvendighed, mens det andre gange skyldes, at du ikke vil gå glip af muligheden for et godt tilbud. Måske er noget, du har ønsket sig længe, pludselig meget billigt – men pengene små. Det kan også være, der er akut er brug for en ny telefon eller computer, selvom budgettet lige nu er stramt.

I disse situationer er det rart at kunne låne penge hurtigt. De traditionelle banker er dog ofte lang tid om både at godkende et lån og efterfølgende sørge for, pengene går ind på din konto. Derudover skal du også i de fleste banker møde fysisk op for at underskrive lånedokumenterne, og der kan således nemt gå en hel uge eller mere, før dit forbrugslån er gået igennem. Det nytter derfor ikke altid så meget at gå ned i din lokale bank, når du gerne vil låne penge hurtigt. Men hvad kan du så gøre?

SMS-lån giver dig pengene i hånden på kort tid

Et SMS-lån hedder således, fordi man tidligere ansøgte om et lån ved at sende en SMS. Det var før adgangen til internettet var hvermandseje. I dag ansøger man blot online, men betegnelsen har hængt ved. Nogle udbydere kalder dog også deres SMS-lån for mikrolån eller kviklån – men der er grundlæggende tale om den samme type lån.

I takt med at hele vores verden bliver mere og mere digital, er der også kommet flere og flere muligheder til for at låne penge online. Det er en fordel på mange områder. Først og fremmest fordi, du i dag kan låne penge hurtigt med et såkaldt SMS-lån, men også fordi konkurrencen de forskellige lånudbydere imellem øges, når der er mange på markedet. Det giver dig generelt bedre vilkår og en lavere rente. Derudover er der også mulighed for at søge om et hurtigt lån et andet sted, hvis du skulle risikere at få et afslag det første.

Mange steder kan du desuden sagtens låne penge hurtigt, selvom du står i RKI. Du kan få et overblik over alle lånemuligheder hos Kviklanet.dk

Sådan kan du låne penge hurtigt

Når du står og mangler penge her og nu, kan du starte med at danne dig et overblik over, hvor du har mulighed for at låne penge hurtigt. Det kan du for eksempel gøre på Kviklanet.dk/smslaan/.

Her får du en lang liste frem, hvor de forskellige udbydere præsenteres sammen med de vigtigste oplysninger omkring lånet. Blandt andet: Muligt lånebeløb, løbetid, minimumsalder på den der skal oprette lånet samt hvor lang tid der går, før du har svar.

Når du har tjekket listen igennem efter de lån, der passer til dig, vælger du ideelt set 3 forskellige ud og ansøger hos dem alle. Årsagen til at det er en god idé at ansøge flere steder på én gang er, at du har større chance for et positivt svar, når du har flere snører ude – og får du tilsagn fra alle 3, kan du vælge det lån med de bedste forudsætninger, fordi du har noget konkret at holde de forskellige lån op mod hinanden på.

I forhold til sammenligning af priser på de forskellige lån, er det dog vigtigt, du ikke udelukkende kigger på rentesatsen, men også på hvor meget du skal betale i eventuelt stiftelsesgebyr. Her er det såkaldte ÅOP en mere gennemskuelig måde at sammenligne lån på.

Samtidig bør du også kigge på, hvor høj den månedlige ydelse på lånet kommer til at være. På den måde risikerer du ikke at komme til at låne et større beløb, end du har mulighed for at betale tilbage.