Siden Johanna Basford udgav den meget populære malebog ”Den hemmelige have” er det at farvelægge ikke kun noget, som børn beskæftiger sig med i dag. Nej, siden da er det også blevet meget populært for voksne at farvelægge diverse tegninger.

Grunden til det er, at det ifølge forskning har en meditativ effekt på os at farvelægge. Da det kræver, at du er koncentreret og holder andre tanker ude at hovedet. Men hvis du ikke lige har en malebog (eller ikke gider at bruge penge på en), hvordan finder du så gratis tegninger til udprint og farvelægning?

Gratis tegninger til farvelægning

Et sted hvor du kan finde tegninger er Colorstory. Her kan du for blot 29 kr. om måneden downloade op til 30 valgfrie tegninger om måneden, som du kan udprinte og farvelægge. Der er tegninger indenfor mange kategorier (dyr, mad, mennesker mv.), og der er både tegninger for børn og voksne. Så der er stor chance for, at du (eller evt. dit barn) kan finde en tegning, som du finder interessant at tegne.

Du kan prøve Colorstory helt gratis i 14 dage, hvilket gør det muligt for dig at downloade 30 tegninger fuldstændig gratis. Dvs. du kan få en lille malebog fuldstændig gratis. Og tegninger er dine for evigt, så du kan printe tegninger ud igen, hvis du skulle have lyst til at farvelægge den samme tegning flere gange. Derudover har du også stor valgfrihed, da du selv kan vælge dine tegninger (og ikke er forpligtet til at farvelægge de tegninger som er i en given malebog).

Der er ingen binding på prøveperioden. Så du er ikke forpligtet til at forsætte abonnementet efter de 14 dages prøveperiode.

Der findes hjemmesider, hvor du uden et abonnement kan downloade tegninger gratis. Problemet med disse tegninger er dog ofte, at 1) tegningerne er af dårligere kvalitet samt 2) at der ofte er en reklame/et logo på tegningen.