Det er ikke altid den bedste løsning, at købe den første og billigste støvsuger i det lokale supermarked. Skal du have den bedste, er det en god idé at kigge på dens egenskaber, og undersøge hvad andre købere mener om den. Herunder gennemgås de vigtigste egenskaber, og så får du et par tips til hvor du kan finde de bedste støvsugere netop nu.

Med eller uden pose?

Kapaciteten er for de fleste støvsugere udmærket, men du bør overveje om du ønsker en model med eller uden pose. Støvsugere med pose er som regel mindre støjende, men i modsætning til poseløse støvsugere skal du løbende spendere ekstra på poser.

Standard- eller motoriseret mundstykke?

De fleste støvsugere leveres med kombinationsmundstykke, der i teorien kan bruges på hårde gulve OG tæpper. Har du mange tæpper, anbefales det dog at kigge efter et motoriseret børstemundstykke, som bedre kan rengøre dine tæpper i dybden.

Hvilken arbejdsradius?

Arbejdsradius (eller aktionsradius) er den mulige længde, der kan støvsuges fra stikkontakten til mundstykket. Til større rum anbefales en støvsuger med arbejdsradius på mindst 11 meter.

Hvilket ekstraudstyr?

Normalt medfølger der 2-3 stykker tilbehør udover det almindelige gulvmundstykke. Til flere støvsugere er det et kombinationstilbehør, mens det til de dyrere modeller er 2-3 separate stykker tilbehør. Du bør som minimum gå efter en model med et blødt børstemundstykke samt fugemundstykke, så du kan støvsuge sarte overflader og ligeledes nå helt ud i kanter og sprækker.

Skal du også støvsuge bilen?

Hvis du har bil, er det en god idé at støvsuge den regelmæssigt. Du kan med fordel vælge en støvsuger som har et lille motoriseret mundstykke, der nemt kan opsamle hår og støvpartikler fra dine sæder og måtter. Et godt fugemundstykke er også at foretrække, men dette medfølger til næsten alle støvsugere. Du kan læse en komplet rengøringsguide hos FDM.

Ekstra tip: Overvej eventuelt en batteridrevet støvsuger, hvis du ikke lige har mulighed for at parkere bilen nær en stikkontakt. Gå efter en kraftig model med minimum 18 Volt.

Læs anmeldelser og tests før du vælger

Mange af de store netbutikker giver kunderne mulighed for at anmelde produkterne efter køb. Dette er guld værd for dig der søger støvsuger, da du her får adgang til massevis af brugererfaringer med de enkelte modeller. Gennemgå anmeldelserne nøje før du beslutter, da du på den måde ofte kan finde ud af om støvsugeren passer til dine behov eller ej.

Du kan også finde opsamlinger af tests flere steder på nettet, eksempelvis hos Bomagasinet, som har opsamlet og gennemgået de nyeste tests af støvsugere.