En robotplæneklipper er en plæneklipper, der som navnet antyder, slår græsset af sig selv. De seneste år er robotplæneklipper blevet mere og mere udbredte, og i dag findes de i mange danske haver. Herunder kan du læse mere om, hvordan en robotplæneklipper fungerer.

Det er ikke lang tid siden, at det stort set var utænkeligt, at en plæneklipper kunne slå græsset, uden du selv skulle betjene den. I dag er det mere reglen end undtagelsen, da robotplæneklipper fås i ethvert prisleje og derfor ikke vælter budgettet.

Der findes mange forskellige robotplæneklipper, du kan vælge mellem. Det er en god idé at sætte dig ind i, hvordan sådan en rent faktisk virker, før du går ud og investerer i én, da det har indflydelse på, hvilken model du skal vælge.

Hvordan fungerer en robotplæneklipper?

En robotplæneklipper sørger for at slå græsset for dig, uden du selv skal røre en finger. Du behøver ikke engang at være hjemme, imens robotplæneklipperen slår dit græs, da det hele sker automatisk. Du skal blot indstille den til at slå græsset på de tidspunkter, der passer sig.

Afhængigt af, hvilken robotplæneklipper du vælger, lades den op på forskellige måder. Den vil enten blive opladet via genopladelige lithiumbatterier eller på solceller, hvilket gør robotplæneklipperen til et fornuftigt valg for både miljøet og din pengepung.

Vælger du en robotplæneklipper, der oplades via solceller, kører den automatisk ind i ladestationen og bliver opladt, så den er klar, næste gang den skal slå græs. Det er en nem og billig løsning, som kræver minimalt arbejde og vedligeholdelse.

Hvilken robotplæneklipper skal jeg vælge?

Når du skal vælge den rigtige robotplæneklipper, gælder det om at overveje, hvilket behov du har. Først skal du overveje, hvor stor din græsplæne er, da det har stor indflydelse på, hvilken robotplæneklipper, du skal vælge. Læs mere her.

Hvis du har en stor græsplæne, skal du vælge en robotplæneklipper med en stor klippekapacitet. Det kunne eksempelvis være Grouw M900, som er i stand til at klippe græs på plæner helt op til 900 m2, mens Bosch Indego 400 er beregnet til omkring 400 m2.

Herudover bør du overveje, om du ønsker en robotplæneklipper med bioklip. Bioklip bevirker, at græsset findeles mellem de forskellige græsstrå. Det er praktisk, da det beskytter mod ukrudtsvækst og samtidig giver jorden næring.

Ofte koster de mere end robotplæneklipper uden bioklip, hvorfor du bør overveje, om prisen er afgørende for dig, før du vælger din nye robotplæneklipper. Du kan få mange prisvenlige modeller, men det er afgørende, at de kan dække dit specifikke behov.