Kender du også til problemet med at du aldrig har det rette outfit i din garderobe, men faktisk altid har et skab hvor tøjet vælter ud? Så kan du med denne korte guide få hjælp til at skabe en basis garderobe, så du ikke mere skal gå forgæves.

Der er bare nogle ting, som enhver pige skal have i sin garderobe. Når du står midt i en tøjkrise mandag morgen, og du i forvejen er for sent på den, så ville det være rart med en basis garderobe, hvor man altid ville kunne sammensætte nogle sæt og se super smart og tjekket ud. Det perfekte outfit kan sagtens skabes i en basis garderobe, som passer til enhver anledning.

Ideer til garderoben

Ethvert klædeskab skal rumme et par gode og slidstærke jeans, leggins og en eller to smarte nederdele. Rigtig mange piger har altid et par lækre jeans i skabet, da de ofte er et sikkert valg. Cowboybuksen går også sjældent af mode, og i dag kan man sagtens have et par jeans i sort og blå og herved dække basisbehovet for Jeans. For alle piger er det afgørende altid pasformen, når du er ude at købe dine basisjeans.

Der findes i dag et utal af forskellige jeans, alle med en pasform, der for den enkelte pige er helt perfekt. Man skal dog altid vælge sine jeans, så de passer til netop din krop. Her er det afgørende at vide om du passer højtaljede, lavtaljede, smalle ben og vidde ben bedst, så du får netop et par Jeans, der sidder helt rigtigt. Når du kender din kropsform, kan du nemt finde to til tre par jeans i forskellige farver, med slid, eller andet, og så undgår fremtidig buksekrise.

I en basis garderobe skal man altid have tøj, som kan bruges til arbejde. Når du vælger overdel til din basis garderoben er det vigtigt at have en flot skjorte. Den kan sammensættes med det meste og passer ofte på de fleste arbejdspladser, hvor der ikke er en dresscode i forvejen.

En anden vigtig overdel, som kan afværge en truende tøjkrise, er en T-shirt eller bluse, som ofte vil kunne gøre en verden til forskel i din hverdag. Alle garderober skal gerne have én T-shirt, gerne flere og gerne nogle med farver også. I dag fås bluser og T-shirts i mange forskellige afskygninger. Når du vælger modellen på din overdel, skal du huske at en T-shirt med v-hals ofte fremhæver din feminine side, mens modellen med lav og rund hals er mere hverdagsagtig.

Find den rette størrelse

Når du skal ud af døren i en fart, er det vigtigt, at tøjet bare passer. Når du derfor shopper til din garderobe, er det vigtigt at du finder tøjet i den rette størrelse. Dette er gældende for alle piger, hvad enten du er Str. 38 eller 58.

Er du plus size pige er størrelse endnu mere afgørende, da en tøjkrise også kan opstå ved at tøjet bare ikke sidder rigtigt. Når du vælger dit tøj, skal du vælge den rette størrelse, og her er det vigtigt, at du måler dit brystmål. Det er også vigtigt, hvis du bruger tøj i store størrelser, at du ved om du har pære eller æbleform, da en kjole i Str. 48 kan sidde helt forkert, hvis den ikke passer til din kropsform. Find tøj i store størrelser her: www.mapeo.dk

En anden ting der er vigtig i forhold til din garderobe, er udvalget af farver. Der skal som basis altid være bluser og jeans i mørke farver, da du herved altid kan sætte et farverigt tørklæde eller andet farverigt tilbehør til, som vil kunne pifte dit tøj op. Med mørke basis farver kan du altid sikre et flot look. Har du en smart farverig blazer kan denne være med til at pifte din garderobe op. Den kan gøre du kan holde varmen, hvis det er koldt, og samtidig er den nem af, når solen tager til i løbet af dagen.

Udover størrelser, farver og basis tøj skal man selvfølgelig også have et par smarte kjoler. En helt basic, sort kjole, er super smart og praktisk til hverdag. Den sorte kjole kan bruges til hverdag med leggins og om aftenen, når du skal ud med et par smarte stiletter til. Med sådan en kjole er du altid parat til dagens udfordringer.