Birkenstock sandaler er blevet moderne igen og et yndet stykke fodtøj til både fest, fritid og arbejde – afhængigt af hvilken model, du vælger. Der findes nemlig flere forskellige og ikke alle Birkenstock sandaler egner sig til alle formål.

Går du meget, har du måske brug for den solide Arizona som sidder godt fast på foden – og skal du bære dine sandaler sammen med en fin sommerkjole, er modellen Gizeh med tåsplit måske mere elegant.

Her får du en række gode råd til at vælge de rigtige Birkenstock sandaler.

Det er vigtigt, dine Birkenstock passer til din fod

Hele det centrale aspekt i et par Birkenstock sandaler er, at sålen er fodformet og dermed giver dine fødder optimal komfort og støtte. Det kan sandalerne dog kun, hvis de passer i både længde og bredde. Ellers vil den forudstøbte form ikke stemme med netop dine fødder – og så er sandalen ikke rar at gå i.

Dine Birkenstock skal derfor passe i både længe og bredde.

For at finde den korrekte størrelse,  måler du først din fods længde, mens du lægger vægten på den. Det er nemmest, hvis du får en anden til at tegne et omrids af din fod og derefter måler længden herpå. Har du ikke mulighed for dette, så placer din hæl op ad eksempelvis en dørkarm og mål længden fra karmen til din storetå.

Herefter bruger du et måleskema til at fastslå, hvilken størrelse, du har brug for. Du kan finde et måleskema til Birkenstock sandaler her.

Birkenstock er generelt lidt til den store side, så bliv ikke overrasket, hvis du ender med at skulle have en størrelse mindre end normalt. Det kan dog godt afhænge lidt af modellen, men især Birkenstock Arizona bruger de fleste i en størrelse mindre, end i andre typer sko.

Vælg den rigtige bredde

Birkenstock sandaler fås i 2 forskellige bredder: Normal og smal.

Generelt bruger de fleste modellen med normal pasform, så er du i tvivl, er denne model derfor det bedste valg. Især fordi sandalernes overdel kan justeres, så de sidder godt fast på fødderne. Er din fod generelt smal, vælger du i stedet modellen med smal pasform.

Er du kvinde, og har du store fødder, kan du muligvis også have god gavn af den smalle model. Selvom dine fødder er lange, er de nemlig ikke nødvendigvis tilsvarende bredde. Det kan gøre unisex modellerne fra Birkenstock en smule for brede til din kvindefod – fordi de som udgangspunkt er skabt til herrefødder.

En smal model i str. 43 kan derfor være det bedste valg til din fod, selvom du normalt ikke har smalle fødder.

Er du i tvivl, kan du med fordel vælge en webshop, der tilbyder gratis retur eller ombytning. Så koster det dig ikke noget, hvis du er nødt til at bytte dine Birkenstock sandaler til en anden model eller størrelse.

Du kan finde flere tips til køb af Birkenstock sandaler på Yndefuld.dk