Hvorfor holder vi jul? Og hvorfor gør vi det på den “forkerte dag”? Find svaret her og få lidt baggrundsviden om julen og dens oprindelse.

Hvorfor holder vi jul?

Ca. 300 år efter Kristi fødsel blev det fastlagt at hans fødselsdag var d. 25 december. Så når vi fejrer jul er det for at fejre Jesus’ fødselsdag. Læs mere på WikiPedia.

I Danmark er det dog nok de færreste der sådan får alvor går op i om Jesus har fødselsdag i julen. Det er nok mere alle de traditioner som hører sig julen til, som mange Danske familier godt kan lide. Mest af alt fordi det er hyggeligt. Det er nok den mest hyggelige måned på hele året. Den er også stressende, men de fleste vil dog nok give mig ret i at hyggen overskygger alt i december.

Savner du inspiration til nogle af julen traditioner, så hop til dette afsnit.

Hvorfor holder vi jul den 24 december?

Hvis Jesus har fødselsdag d. 25 december, hvorfor holder vi så jul d. 24 december i Danmark? Det er en nordisk skik at holde jul den 24 december, og det skyldes at dagene før i tiden (i nordisk tidsregning) begynde ved solnedgang, og ikke ved midnat som i dag. Derfor holder vi jul i norden d. 24 december.

I mange andre lande fejres julen d. 25 december. Dog har vi i Danmark jo også så mange traditioner, som gør at julen strækker sig over mange flere dage end blot d. 24 december. De mest markante er lillejuleaften, hvor mange pynter juletræet, juleaften, samt juleaftensdag og 2 juledag.

Find inspiration til julens traditioner her

Savner du inspiration eller ideer til nogle af julens mange traditioner, så kan nogle af nedenstående artikler måske hjælpe dig:

Er du interesseret i jul generelt, så kan du finde en masse artikler om jul her.