Den helt oplagte grund er selvfølgelig for at lukke lyset ude så du kan sove i mørke. De fleste soveværelset har svært ved at blive helt mørke. Selv med mørklægningsgardiner kan der komme lidt lys ind gennem sprækkerne som gør at soveværelset ikke bliver helt mørkt.

Man sover bedst i komplet mørke og derfor kan en sovemaske være løsningen til en bedre og dybere nattesøvn. En god søvn er vigtigt for helbredet og en hverdag med godt humør, energi og overskud.

Vælg den rigtige sovemaske

Det er dog ikke helt ligemeget hvilken sovemaske du vælger. Ikke alle sovemasker er nemlig lige gode til at lukke lyset ude eller lige behagelige. De helt billige varianter bør man gå udenom, da de oftest ikke er behagelige at have på og tit lukker lys ind, især omkring næsen.

En god sovemaske bør slutte helt tæt omkring øjne og næse og dermed sikre komplet mørklægning. Derudover skal den være i god kvalitet så den er blød og behagelig at have på når man sover og kan holde i mange år.

Er du i tvivl om hvilken sovemaske du skal vælge, så kan du rundt omkring på nettet finde forskellige sovemaske test som vurderer og anmelder sovemasker for at finde frem til de bedste.

Andre ting du kan bruge en sovemaske til

Udover at give dig en bedre nattesøvn kan en sovemaske også være god til middagsluren midt på dagen eller et powernap på arbejdet, hvor der oftest er meget lyst i det rum du skal sove i. Den er også ideel til flyturen, campingturen, bilferien eller hvis du skal meditere.

Alt i alt kan en sovemaske være en rigtig god investering som kan gøre en mærkbar forskel i dit liv. En god nattesøvn er en af de bedste ting du kan gøre for dig selv.

Bragt i samarbejde med Sleepbetter.dk