Du har sandsynligvis hørt, at LED altid bør vælges over blandt andet halogenpærer, da denne type af belysning er langt mere energieffektiv, holdbar og miljøvenlig. Dette gælder naturligvis også, når det kommer til LED-strips.

LED-strips er blevet mere og mere populære som belysning i private hjem, da de er yderst funktionelle og fleksible. Men hvad er LED-strips helt præcist, og hvor kan du bruge dem henne?

Hvad er en LED-strip?

LED-strips, også kaldt for LED-bånd, består af flere små LED-dioder, som kommer med en selvklæbende bagside til montering. Disse strips kan placeres direkte på en overflade eller med hjælp fra lysskinner. Det kommer an på dine ønsker og behov. Men der er en stor fordel ved at bruge en lysskinne.

Fordelen ved at købe en lysskinne til din LED-strip er, at den ikke bliver beskadiget lige så nemt. Med en lysskinne er strippen nemlig langt bedre beskyttet, og det gør den samtidigt til det perfekte alternativ til et traditionelt lysstofrør.

Desuden er der mulighed for at få LED-strips i flere forskellige farver. Udover at de kan fås i de helt neutrale versioner, såsom en kold hvid farve eller en varm hvid farve, er det ligeledes muligt at få LED-strips i alt lige fra en rød farve til en blå farve eller lignende. Vil du vide mere om LED-strips, kan du læse mere om denne lyskilde hos PlusLED.

Fordele ved LED-strips

LED-strips er ikke kun en belysningskilde, der bruges som en effektbelysning eller som en dekorativ belysning. Det er også yderst populært i dag at bruge LED-strips i private hjem som et alternativ til traditionelle lamper. Dette skyldes blandt andet, at du opnår en lang række af fordele med denne type af belysningskilde. Disse fordele omfatter blandt andet:

  • Et lavt energiforbrug.
  • En alsidig og funktionel belysningskilde.
  • Talrige farvemuligheder, så der kan skabes forskellige effekter.
  • Nem montering.
  • Mulighed for vandtætte løsninger til udendørs brug.

LED strips kan bruges både indendørs og udendørs

I og med at LED-strips er så alsidige og funktionelle, er der mulighed for at placere dem stort set overalt i dit hjem. Herved kan du gøre brug af LED-strips de steder, hvor der ikke er plads til andre typer af lyskilder.

Det kan eksempelvis være i et garderobeskab, under en trappe, under et køkkenskab, omkring døråbninger, langs et gelænder eller andre steder, hvor du ønsker mere lys. Ikke nok med at du kan montere LED-strips indenfor, kan de også monteres udenfor.

Ønsker du LED-strips udenfor, er de især velegnet til at fremhæve diverse bygningsdele eller lyse et tagudhæng op. Desuden er de velegnet til udendørs brug både ved et privat hjem, en butik eller et kontor. Dog er det vigtigt, at du køber en vandtæt LED-strip, hvis den skal hænge udenfor.

Der er ingen tvivl om, at en LED strip er en yderst anvendelig og praktisk form for belysning, der kan anvendes nærmest alle steder. Så hvis du ønsker mere lys ved et område, hvor der ikke er plads til almindelige armaturer eller lignende, er det værd at overveje en LED-strips.