Sidder du med spørgsmålet: Hvornår er det mors dag? Det kan du bl.a. få svar på i dette indlæg, samt finde gode links til aktiviteter og gave ideer til mors dag.

Hvornår er det mors dag?

Det er mors dag den anden søndag i maj. I hvert fald i Danmark. I andre lande kan datoen være en anden – eller også afholdes der slet ikke mors dag.

Vil du have en komplet oversigt over hvornår det er mors dag i Danmark i de kommende år, så kan du kigge på oversigten herunder. Husk også fars dag.

ÅrstalMors dag dato
Mors dag 2020Søndag den 10. maj 2020
Mors dag 2021Søndag den 9. maj 2021
Mors dag 2022Søndag den 8. maj 2021
Mors dag 2023Søndag den 14. maj 2021
Mors dag 2024Søndag den 12. maj 2021
Mors dag 2025Søndag den 11. maj 2021

Hvorfor fejrer vi mors dag?

Mors dag blev opfundet i USA i 1872 af amerikaneren Julia Ward Hove. Hun var forfatter og hendes tanke med dagen var lige så meget at det skulle være en dag for fred, som det skulle være den dag der skulle hædre kvinder.

Mors dag blev dog først en officiel helligdag i USA i 1914. Danmark adopterede først mors dag i 1924. Læs mere om mors dag på Wikipedia.

På mors dag er der tradition for at man giver en gave eller “hylder” sin mor på den ene eller anden måde. I Danmark bliver det mest markeret ved at give sin mor en blomst og et kort, men det er efterhånden lige så normalt at give andre former for gaver eller at benytte dagen til at lave nogle aktiviteter sammen med sin mor.

Mangler du inspiration til aktiviteter eller gaver?

Er du træt af altid at give blomster til din mor på mors dag, eller vil du bare gerne have inspiration til hvad du ellers kan gøre for din mor på denne dag, så kan du finde ideer til mors dag gaver her eller gode gaveideer til mor her.

Du kan læse meget mere om mors dag her eller du kan besøge morsdagsgave.dk for endnu mere inspiration.