Hvornår er det Pinse? Sidder du med dette spørgsmål, så kan du finde svaret, samt yderligere information i dette indlæg.

Hvornår er det Pinse?

Herunder får du en liste med hvornår det er Pinse i de kommende år, hvor dagen der står på listen er Pinsedag. 2 Pinsedag er dermed dagen efter.

  • Pinsedag i 2021 er søndag d. 23. maj
  • Pinsedag i 2022 er søndag d. 5. juni
  • Pinsedag i 2023 er søndag d. 28. maj
  • Pinsedag i 2024 er søndag d. 19. maj

Hvad er Pinse?

Pinse er en kristen højtid som i Danmark hvert år giver os 2 fridage i form af Pinsedag og 2. Pinsedag. Ordet Pinse kommer af græsk og betyder noget i retningen af “50 dage efter Påske”. Da påsken ikke falder på den samme dato hvert år, gør Pinsen det dermed heller ikke. Læs mere på Wikipedia.

Pinse traditioner

I Pinsen er der lidt ligesom i påsken traditioner for at mødes med familien. Evt. til en pinsefrokost, hvor der nydes dejlig mad og pinsebryg, fra de af landets bryghuse der producerer specialøl til denne højtid. Pinsen er dog ikke så udbredt at fejre, som påsken er. Eller det er i hvert fald mit eget indtryk. Er du uenig, så skriv gerne en kommentar.

De 2 helligdage i pinsen er dog altid en dejlig lejlighed for at lave noget med familien og vennerne. Og ofte er vejret også begyndt at vise sig fra sin bedste side i denne periode, så der er også fin mulighed for at komme ud i den danske natur eller tage på tur i Pinsen. Find forslag til gode naturoplevelser lige her.