Xbox One blev annonceret helt tilbage i maj 2013. Det var derfor med store øjne og længsel, at de fleste danskere glædede sig til at byde Xbox One velkommen i hjemmet.

Hvornår udkommer Xbox One? Det , og meget mere, kan du finde svaret på lige her.Oprindeligt lød det fra Microsofts side, at Xbox One ville udkomme nogle måneder senere – nemlig i november. Dette håb blev dog slukket for flere lande inklusive Danmark.  Årsagerne hertil har faktisk været ret uklare, men det lyder sig at udsættelsen skulle være på baggrund af flere faktorer bl.a.:

Sprog: Det er jo ingen hemmelighed, at dansk ikke ligefrem er det mest udbredte sprog i verden. Og med Kinects nye højt-prioriterede plads i Xbox verdenen (nu følger den med i pakken) er det derfor yderst vigtigt, at Microsoft trygt kan udgive konsollen i det pågældende land uden at møde vrede fans som ikke kan få deres stemmekommandoer på Kinecten til at virke. Da vi jo heller ikke er det største land i Europa, var det desværre oplagt for Microsoft at nedprioritere os danskere lidt.

Applikationer: Den nye Xbox One er meget mere end blot en spillemaskine. Microsoft har lagt i ovnen til en multimedieoplevelse udover det sædvanlige. Nu er film, musik, tv og chat en integreret del af konsollen og dens grænseflade. Og selvom Hulu TV og Netflix kunne være fuldstændig fantastisk at have adgang til på ens Xbox, er der altid en masse juridisk der skal ordnes. At kunne tilbyde de danske kunder et relativt stort udvalg af applikationer er derfor ligeledes vigtigt for Microsoft, hvorfor dette var endnu en årsag til at de valgte at udsætte udgivelsen i Danmark.

Microsoft har været meget tavse – Indtil nu

Det er ikke ligefrem forbi Microsoft har talt over sig og lovet de forsinkede lande en ny udgivelsesdato. Nye kilder fortæller dog, at Xbox One nu er sat til at udkomme september i 2014 i Danmark!

Ingen officiel pris er endnu udmeldt, men at regne med lidt over 4.000 kr. for den nordiske version er nok ikke helt forkert.

Du kan rent faktisk få fat i Xbox One allerede nu

Selvom Xbox One endnu ikke er udkommet officielt i Danmark, så kan du faktisk få fingrene i dit eksemplar allerede nu. For kigger du mod nogle af de lande hvor konsollen rent faktisk er udkommet, så kan du blot importere et eksemplar herfra.

Dette har rigtig mange dedikerede Xbox fans gjort, blandt andet fra England. Her kan Xbox One købes for mindre end 4.000 kr. via Amazon. Når den nordiske version så udkommer senere på året, så kan du (menes det) blot opdatere din europæiske version til den nordiske og gøre brug af alle de fede funktioner (såsom talegenkendelse).

Når den endelige udgivelsesdato bliver offentliggjort, vil Xbox One hjemmesiden www.playone.dk skrive om dette som én af de første. Så interesserer du dig bare det mindste for Xbox One, så klik forbi og tilmeld dig nyhedsbrevet.